Keravan kaupunginjohtaja ja tartuntataudeista vastaava lääkäri vetoavat vanhempiin: Ei oireisena kouluun tai päiväkotiin – mikä tahansa oire voi olla merkki koronasta!

Keravan tartuntataudeista vastaava lääkäri Tuure Ärling ja kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ovat huolissaan koronatilanteesta. Keravan viestintä

Tanja-Elina Niemi

Koronatartuntojen määrä on Keski-Uudellamaalla huolestuttavasti lisääntynyt lasten ja nuorten parissa.

Tuorein uutinen on maanantailta: Keravanjoen koulussa, Jaakkolan toimipisteessä, on koronatapaus. Tartunta on todettu yhdellä henkilöllä, mutta sitä ei vielä kerrottu, onko kyseessä lapsi vai henkilökuntaan kuuluva ja montaako karanteeni koskee.

KORONAN leviäminen huolestuttaa kunnan johtoa.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Tuure Ärling muistuttavat kaupungin tiedotteessa, että kouluun tai varhaiskasvatukseen ei missään nimessä voi tulla oireisena.

– Mikä tahansa oire voi olla merkki koronasta. Oireiden perusteella on mahdotonta erottaa niin sanottua tavallista flunssaa koronainfektiosta. Onkin ajateltava, että jokainen flunssaoire liittyy koronainfektioon, kunnes toisin osoitetaan. Oireisena ei missään nimessä voi mennä kouluun, vaan testeihin tulee hakeutua hyvin matalalla kynnyksellä. Myös pienet lapset kannattaa tällä hetkellä viedä herkästi testattavaksi, vaikka THL:n ohjeiden mukaan alle kouluikäisten lasten lieviä oireita voisikin seurata kotona pari päivää, Ärling muistuttaa.

Rontu vetoaa tiedotteessa huoltajiin: on erityisen tärkeää ottaa herkästi yhteyttä terveydenhuoltoon, mikäli pieniäkin oireita ilmenee.

– On tärkeää, etteivät lapset mene kouluun tai päiväkotiin oireisina. Moni lapsi ei haluaisi olla poissa koulusta, koska koulussa on mukavat opettajat ja kivat kaverit. Tällä hetkellä kuitenkin on välttämätöntä jäädä kotiin, jos lieviäkin oireita ilmenee. Sama koskee myös työssäkäyviä aikuisia.

– Koronatesti voi olla epämukava kokemus etenkin lapselle, mutta testaamalla oireisia mahdollisimman laajasti estämme viruksen leviämistä, sanoo Rontu.

SYKSYN mittaan on Keski-Uudellamaalla ollut useita joukkoaltistuksia.

Kartanon koululla Järvenpäässä altistuneet toisen luokan oppilaat ja osa henkilökuntaa on karanteenissa 6.10. asti.

Keravan Killan koulussa on todettu koronatartuntoja ja 4.– 6. luokan oppilaat ovat etäopetuksessa 5.10. asti.

Myös Sompion koulussa Keravalla on todettu koronatartunta yhdellä henkilöllä ja kymmenen henkilöä altistui.

Keravalaisessa päiväkodissa koronalle altistuneet lapset ja henkilökunta joutuivat kotikaranteeniin. Koronaa on ollut myös Keudassa ja lätkäturnauksessa Järvenpäässä.

Tuusulassa on ollut ainakin kolmessa peruskoulussa koronaa: Riihikalliossa, Vaununkankaan koulussa ja Hyrylän koulussa.

Covid-19 liittyviä oireita voivat olla muun muassa kurkkukipu, kuume, yskä, hengitysvaikeudet, päänsärky, oksentelu ja ripuli, lihaskipu, haju- tai makuaistin heikkeneminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.