Keusoten alueella 25 uutta tartuntaa viikonloppuna, Keravalla 6 torstain jälkeen – "Tilanne voi johtaa taudin hallitsemattomaan leviämiseen"

Keusotesta korostetaan nyt kasvomaskin käytön tärkeyttä suositusten mukaisesti. Kuvituskuva. Anton Soinne
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella on varmistunut perjantain jälkeen 25 uutta koronavirustartuntaa. Uusista tartunnoista yhdeksän on todettu Nurmijärvellä, kahdeksan Järvenpäässä, neljä Hyvinkäällä, kaksi Tuusulassa ja kaksi Mäntsälässä.

Maanantaihin mennessä kuuden kunnan alueella on varmistunut yhteensä 477 koronatapausta. Kunnittain luvut ovat seuraavat: Järvenpää 155, Nurmijärvi 98, Hyvinkää 98, Tuusula 86, Mäntsälä 30 ja Pornainen 10 tartuntaa.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Keusoten alueella huolestuttavasti. Kahden edeltävän viikon aikana sairastuneiden ilmaantuvuus on noussut 31 tartuntaan 100 000 asukasta kohden.

Viime viikolla Keusoten alueella oli 37 uutta tartuntaa. Karanteeniin joudutaan asettamaan yli sata asukasta päivittäin. Altistuneiden määrät ovat suuria ja lisääntyvät joka päivä.

– Tartuntoja ja niistä seuraavia isoja joukkoaltistumisia tulee nyt niin paljon, että tartunnanjäljityksessä ja sen kautta epidemian hallitsemisessa alkaa olla vaikeuksia. Jatkuessaan tilanne voi johtaa taudin hallitsemattomaan leviämiseen alueellamme. Sen vuoksi kehotamme vakavasti kuntalaisia ottamaan suosituksen mukaisesti maskit käyttöön, sanoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keravalla on varmistunut kuusi uutta koronatartuntaa viime torstain jälkeen. Koronatartuntojen kokonaismäärä Keravalla on maanantaihin mennessä 109.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut