Keusoten alueella 7 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa, Kerava antoi maskisuosituksen – katso täältä tuoreet kuntakohtaiset luvut

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella on varmistunut seitsemän uutta koronatartuntaa maanantain jälkeen. Uusista tartunnoista kolme on todettu Hyvinkäällä, kolme Nurmijärvellä ja yksi Mäntsälässä.

Yhteensä Keusoten kuuden kunnan alueella oli todettu 484 tartuntaa tiistai-iltaan mennessä. Järvenpäässä tartuntoja on 155, Hyvinkäällä 101, Nurmijärvellä 101, Tuusulassa 86, Mäntsälässä 31 ja Pornaisissa 10.

Keravalla ei todettu uusia koronatartuntoja maanantain jälkeen. Tartuntojen kokonaismäärä Keravalla oli tiistai-iltaan mennessä siis yhä 109.

Keravan valmiusjohtoryhmä on perustettu uudelleen koronatilanteen pahenemisen vuoksi. Kokouksia pidetään joka aamu.

Keravan kaupunki antoi tiistaina maskisuosituksen koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Kaupunki suosittelee kasvomaskien käyttöä THL:n antaman suosituksen mukaisissa tilanteissa.

Maskin käyttöä suositellaan julkisen liikenteen lisäksi julkisissa sisätiloissa, kuten kirjastoissa ja museoissa sekä yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontaktia on hankala välttää.

Aiemmasta suosituksesta poiketen kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon vastaanotoille tulevien yli 15-vuotiaiden potilaiden, omaisten ja saattajien suositellaan käyttävän kasvomaskia. Suositus koskee myös vanhempia, jotka asioivat alle 15-vuotiaiden kanssa neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa. Kasvomaskia tulee käyttää lisäksi hoivakodeissa ja terveyskeskuksen osastoilla vieraillessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.