Koronavirusaltistuminen Keudan toimipisteessä Tuusulassa – noin 30 henkilöä kotikaranteeniin

Kuvituskuva.
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keudan toimipisteessä Tuusulassa on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Oppilaitoksessa on todettu koronapositiivinen henkilö tartuttavuusaikana 22.9. Altistuneita on noin 30 henkilöä.

Oppilaitoksessa 22.9. altistuneet asetetaan kotikaranteeniin 30.9.–6.10. Terveysviranomaiset ovat henkilökohtaisesti yhteydessä karanteeniin asetettuihin lähipäivinä. Keusoten mukaan koulussa ei ole enää tartuntavaaraa, ja koulussa on turvallista olla.

Mikäli epäilee altistuneensa koronavirukselle, Keusote ohjeistaa seuraamaan terveydentilaa aktiivisemmin ja välttämään liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena.

Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, kannattaa hakeutua koronavirustestiin ja jäädä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löytää Keusoten verkkosivuilta osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen numeroon 019 226 0099.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.