Sammaleesta tehty Tuusula-ympäristöteos valmistui kesällä Kulloontien varteen – tiesitkö, miten se syntyi?

Tuusula-ympäristöteos komeilee Kulloontien varressa lähellä asuntomessualueen liittymää. Anton Soinne
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Tuusulan asuntomessualueen kupeessa, Kulloontien varressa on kesästä lähtien komeillut teos, jossa isot kirjaimet muodostavat tekstin Tuusula.

Kyseessä on ympäristöteos, jonka Tuusulan kunnan viherpalvelut on toteuttanut yhteistyössä Pekka Halosen akatemiasta keväällä valmistuneen Rafael Heikkilän kanssa. Heikkilä kertoo tekevänsä teoksia, joissa teemana on ihmisen ja luonnon välinen suhde.

Tuusula-ympäristöteoksen noin kaksi metriä korkeiden kirjainten rungot on tehty vanerista, jotka on päällystetty sammaleella ja sidottu kiinni teräsverkolla. Koko komeus on pultattu kiinni matalaan kalliontöyrääseen.

– Kirjaimet ovat samaa fonttia kuin Tuusulan kunnan uudessa logossa. Teoksen tekemiseen meni muutamia viikkoja ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Teos tulee varmasti elämään syksyn edetessä ja sammaleen vaihtaessa väriään, Heikkilä kertoo.

Teos valmistui heinäkuun lopussa juuri ennen asuntomessuja.

– Teos saa olla paikoillaan osana luontoa niin pitkään kuin se säilyy ehjänä ja turvallisena, sanoo Tuusulan viheraluevalvoja Anna-Mari Tiitinen.

Tuusula-ympäristöteos tuli maksamaan noin 4 300 euroa. Kulut on maksettu asuntomessujen budjetista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut