Eläkeläiset tapasivat työväentalolla maskit kasvoilla ja turvaetäisyydet huomioiden – ”Kun korona on täysin takanapäin, niin meidän täytyy järjestää halajaiset, joissa halataan koko vuoden edestä”

Ikäihmiset: Jokelan Eläkkeensaajat hankkivat yhteisostolla maskeja, jotta he voivat aloittaa pienimuotoiset tapaamiset.

Jokelan Työväentalolla jaettiin ruusut kaikille, jotka täyttävät tänä vuonna pyöreitä tai puolipyöreitä. Monet eläkeläisten tapaamiset ja juhlat on peruttu koronatilanteen takia, joten Jokelan Eläkkeensaajat päättivät järjestää turvallisen ja mukavan päivän maskipakolla turvaväleineen. Jutta Halminen

Jutta Halminen

Korona-aikana Suomen ikäihmiset eivät ole päässeet viettämään yhteistä aikaa. Tuusulan ikäihmisten neuvosto päätti perua Vanhusten juhlan. Jäsenistölle tämä oli kova paikka.

– Uskollisesti kaikki ovat kunnioittaneet karanteeneja, joten päätimme Jokelan Eläkkeensaajissa hankkia yhteisostolla maskeja, jotta voimme aloittaa pienimuotoiset tapaamisemme uudestaan, Jokelan Eläkkeensaajat ry:n tiedottaja Anneli Koivunen sanoo.

Muun muassa kahvikerho on aloittanut toimintansa maskipakkojen ja käsidesin avustuksella sekä maksimissaan 40 hengen rajoituksilla joka toinen viikko.

– Yritämme saada ikäihmistemme mielenvirkistystä aikaiseksi Jokela-talolla. Siksi halusimme järjestää kattojärjestömme EKL:n Elinvoimaa järjestövetäjien kanssa Elinvoimaa -päivän, Koivunen sanoo.

Koivusen mukaan he halusivat osoittaa myös muille, miten tapaamisia voidaan järjestää turvavälien ja maskien kanssa turvallisesti ja koronan varjossa oleminen tarkoittaa ikäihmisille.

Tänä vuonna tapahtumien peruutuksia on ollut enemmän kuin itse tapahtumia, joten monen ikäihmisen mielestä on hyvä, että edes jotain saadaan järjestettyä.

Korona otetaan toki huomioon kaikessa.

– Olemme pyytäneet ennakkoilmoittautumisen esimerkiksi kahvikerhon tapaamiseen, jotta voimme varmistua siitä, että henkilömäärä pysyy turvallisissa rajoissa. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös ikäihmiset voivat tavata toisiaan turvallisesti maskit, hygienia sekä turvavälit huomioiden, Aarno Järvinen sanoo.

– Myös ulkokerhot ovat pyörineet kesän ajan, ja senioreille tarkoitetut puistot ovat olleet kovassa käytössä. Bocciaa on tullut myös pelattua usein, Jokelan Eläkkeensaajien pelikerhon vetäjä ja varapuheenjohtaja Pertti Haatainen sanoo.

Järvinen haluaa korostaa, etteivät ikäihmiset voi jäädä neljän seinän sisään yksinään mökkihöperöitymään, sillä tapaamisia voi järjestää terveellisyys ja turvallisuus edellä.

– Kun korona on täysin takanapäin, niin meidän täytyy järjestää halajaiset, joissa halataan koko vuoden edestä, hän sanoo.

Eläkeläispariskunnan Leena ja Jouko Palmgrenin kesä on sujunut koronasta huolimatta mukavasti. Työväentalolle he tulivat, koska Leena Palmgren täytti vuosia ja kaikki tänä vuonna pyöreitä tai 75, 85 tai 95 vuotta täyttäneet saivat ruusun.

– Olemme käyneet pieniessä tapaamisissa ennen tätä, mutta harkiten, Jouko Palmgren sanoo.

Pariskunta kierteli Suomea kesällä asuntovaunulla muutamia viikkoja käyden välillä kotona.

– Leirintäalueella on hyvät turvavälit, joten tartuntavaara on pieni, Leena Palmgren sanoo.

Ulla Talvi on ollut jopa helpottunut siitä, ettei ole tarvinnut tavata ihmisiä pandemiatilanteen takia. Hän on nauttinut omasta ajasta ja keskittynyt täysillä omiin puuhiinsa.

– En ole ollut yksinäinen. Tapaamiset ovat alkaneet taas pikkuhiljaa, joten ihmisiäkin näkee jälleen mukavasti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut