Kristilliselle koululle ja päiväkodille uusia tiloja – yhteistyö Järvenpään Voimistelijoiden kanssa teki liikuntasalin mahdolliseksi

Päiväkoti Petra ja koulun uudisrakennus. Koulussa on nyt 220 oppilasta. Päiväkodissa ja esikoulussa on lähes 60 lasta. Suomessa on kaikkiaan 16 kristillistä koulua.

Lepolassa toimiva Keski-Uudenmaan kristillinen koulu ja sen yhteydessä toimiva Päiväkoti Petra saivat uusia lisätiloja elokuussa.

Hanke toteutettiin, koska koulu ja päiväkoti ovat laajenemassa ja toinen käytössä olleista rakennuksista oli tullut elinkaarensa päähän, koulu kertoo tiedotteessaan.

Tilanteesta tuli akuutti, kun liikuntasalirakennuksessa todettiin sisäilmaongelma.

Rakennustöiden ajaksi Päiväkoti Petra siirtyi väistötiloihin ja kaikki koulutoiminta soviteltiin koulun käytössä olevaan 1920-luvun rakennukseen. Lopulta pakottava tilanne johti hyvin ratkaisuhakuiseen toimintaan.

Taloudellisen mahdollisuuden hankkeelle tarjosi Hoivatilat Oy:n rakennus- ja rahoitusmalli.

– Onneksi koulun vieressä oli kaavoituksessa huomioitu mahdollinen koulurakentaminen ja se mahdollisti nopeat liikkeet, toteaa tiedotteessa koulun ja päiväkodin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Juha Koski.

Kasvamme laatu edellä.

Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Juha Koski

Verkostoyhteistyö esimerkiksi Järvenpään voimistelijoiden kanssa avasi mahdollisuuden sille, että alueelle saatiin lisää koulutiloja ja liikuntasali.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on kasvaa laatu edellä.

– Luotamme siihen, että laatu tuo mukanaan myös määrällistä kasvua.

Koulussa on nyt 220 oppilasta vuosiluokilla 1-9 sekä päiväkodissa ja esikoulussa lähes 60 lasta.

Tilaa on yhteensä yli 350 lapselle. Kun koulu muutti Keravalta Järvenpäähän vuonna 2009, oli oppilaita yli sata.

– Juhlimme lukuvuoden aikana 20-vuotista taivaltamme, mikäli koronavirustilanne sen mahdollistaa, kertoo vt. rehtori Hanna-Leena Forsman.

– Uudet tilat ja viime kevään etäopetusjakso opettivat, että muutoksiin tarvitaan oppimiselle avoin mieli ja sopivasti aikaa.

Yksi koulun teemoista on olla oppiva yhteisö.

– Samalla panostamme yhteisölliseen hyvinvointiin. Pidämme tärkeänä, että jokainen lapsi ja oppilas kohdataan ja hän saa tuntea olevansa osa yhteisöä. Oppimista tapahtuu, kun oppilas voi hyvin. Sekin korostui etäopiskelun yhteydessä.

Samaan aikaan viereiselle tontille on valmistunut Järvenpään Voimistelijoiden liikuntasali, jota kristillinen koulu käyttää päivisin.

– Meillä on ollut tavoitteena hyvä yhteistyö alueen toimijoiden kanssa. Liikuntasalia visioitiin yhdessä Järvenpään Voimistelijoiden kanssa ja heiltä löytyi resursseja hankkeen toteuttamiseen. Olemme salin pääkäyttäjä päiväaikaan ja se sopii meille mainiosti, kertoo Hanna-Leena Forsman.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut