Yle: Korona vie elannon artisteilta – ex-keravalainen laulajatähti Jani Wickholm etsii töitä: "Voin ajaa taksia tai tarttua vaikka lapioon"

Syksyllä 2003 Jani Wickholm osallistui Idols-kilpailun ensimmäiselle tuotantokaudelle ja sijoittui toiseksi. Wickholm aloitti musiikkiuransa jo kuusivuotiaana klassisen pianon soitolla Keravan musiikkiopistossa. sauvo jylhä

Jouko Tuomas-Kettunen

Tapahtuma-alan työntekijät ovat joutuneet todella pahoihin vaikeuksiin korona-aikana.

Esimerkiksi Keravallakin takavuosina vahvasti vaikuttaneen laulajan Jani Wickholmin keikkamäärä on pudonnut nollaan, uutisoi Yle perjantaina verkkosivuillaan.

– Maaliskuusta kesäkuuhun minulla ei ollut yhtään keikkaa. Heinäkuu oli erittäin hyvä, mutta elokuu jälleen huonompi ja syyskuu edelleen heikompi. Loppuvuodeksi on tasan yksi esiintyminen sovittuna, Wickholm kertoo Ylen uutisessa.

Vielä alkuvuoden aikana Wickholmilla oli hyvin keikkoja.

Ex-keravalainen on ajautunut epidemian takia köyhyyteen.

– Olen saanut koko korona-aikana 515 euroa työmarkkinatukea. Minulla on asuntolaina maksettavana ja lapset ovat luonani joka toinen viikko. Pahimmillaan meiltä laitettiin sähköt poikki maksamattomien laskujen vuoksi. Jouduimme kahden viikon ajan turvautumaan jopa seurakunnan ruoka-apuun, kun ei ollut rahaa ostaa ruokaa.

Ylen uutisessa kerrotaan, että Wickholm on ilmoittanut itsensä työttömäksi työnhakijaksi lokakuun alusta lähtien.

Hän on pistänyt osakeyhtiönsä jäihin eikä tule enää tekemään musiikkia päätoimisesti vuonna 2021.

– Olen valmis monenlaisiin hommiin, kunhan saan laskut maksettua. Voin ajaa taksia tai tarttua vaikka lapioon, hän toteaa Ylen uutisessa.

Jani Wickholm sai oman tähtilaatan Keravalle kuuden ensimmäisen tähden joukossa vuonna 2004. oskari lehto

Jani Wickholm on julkaissut tähän mennessä kahdeksan albumia, joista tuorein Sininen tie on vuodelta 2015.

Kotisivuillaan Wickholm kertoo, miten aloitti musiikkiuransa jo kuusivuotiaana klassisen pianon soitolla Keravan musiikkiopistossa.

Kitara tuli kuvioihin ensin sivusoittimena 11-vuotiaana ja pääsoittimena 15-vuotiaana.

Osoituksena kitaristintaidoistaan Wickholm sai viisitoistavuotiaana nuorison taide- ja kulttuuritapahtumassa erikoismaininnan nuorena kitaristina.

Vuonna 2001 Wickholm oli mukana silloin Keravalla asuneen Jussi Andelinin visioimassa Elvis-show'ssa, jota varten hän nuotitti ja osittain myös sovitti uudelleen taustalauluosuudet 22 Elviksen kappaleeseen.

Syksyllä 2003 Wickholm osallistui Idols-kilpailun ensimmäiselle tuotantokaudelle ja sijoittui toiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut