Korona siirsi Kvartin syksyyn ja verkkoon

Musiikki: Neljän opiston yhteinen kamarimusiikkitapahtuma piti soittaa maaliskuussa. Nyt se kuullaan livenä , striimattuna ja tallenteina.

Trio Canto Keskisen Uudenmaan musiikkiopistosta esiintyy Kvartti-tapahtumassa. Jan Pippingsköld
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Hyvinkään, Keravan, Keskisen Uudenmaan ja Riihimäen musiikkiopistojen yhteinen Kvartti-kamarimusiikkitapahtuma järjestetään Järvenpää-talossa tämän viikon torstaina ja perjantaina. Alun alkaen tarkoitus oli pitää se maaliskuussa, mutta tapahtuma jouduttiin siirtämään.

Kvartissa kuullaan kumpanakin iltana kolme konserttia. Niiden yleisömäärää rajoitetaan.

– Jokainen soittaja saa saliyleisön yhden kuulijan. Jotta kaikki pääsevät kuulemaan, konsertit striimataan ja tallennetaan, Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston rehtori Pirre Raijas kertoo.

Yksi kvartti-tapahtuman soittajista on Keravan musiikkiopiston viuluoppilas Onerva Maijala, 10. Hän esiintyy torstaina kello 16 alkavassa konsertissa Stringelit- ja Etterspelaren-yhtyeissä.

– Minusta on kiva päästä esittämään monta kappaletta. Pink Panther on minusta niistä paras.

– Ei minua jännitä yhtään esiintyminen, vaikka konsertti striimataan, hän sanoo.

– Striimaamista varten olemme hankkineet laadukkaat mikrofonit ja kameran, rehtori Pirre Raijas kertoo.

– Olemme taas uuden edessä.

Kvartti-tapahtuman kuudessa konsertissa esiintyy 36 eri kokoonpanoa ja reilusti yli sata oppilasta.

Tapahtuma alkaa torstaina 8.10. kello 16 Juhani Aho -salissa. Ensimmäisenä kuullaan Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston Kaanon-sellot, jota seuraa Keravan musiikkiopiston viuluryhmä Etterspelaren ja neljä muuta yhtyettä. Jokaisessa konsertissa esiintyy noin kuusi kokoonpanoa, joilla on vaihteleva ja monipuolinen ohjelmisto.

Konsertit järjestetään molempina päivinä kelo 16, 17.30 ja 19. Jokainen konsertti kestää reilun puoli tuntia. Kvartti-tapahtumaa voi seurata youtube-osoitteessa nimeltä Kvartti tapahtumat (https://www.youtube.com/channel/UCbbQxX1gtvS702WT67aMjQg?view_as=subscriber).

Tarkat aikataulut, lisätietoa ja youtube-linkki löytyvät tapahtuman sivustolta osoitteesta www.kvarttitapahtuma.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.