Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Yksiön saa alle 500 euron kuukausivuokralla metroaseman vierestä Helsingistä" – 10000:s opiskelija-asunto valmistui Helsinkiin

Syyskuussa valmistuneessa ja opiskelijoille lokakuussa avautuvassa Rastilan talossa on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) 10 000:s opiskelijakoti. Noin 200 metrin päässä Rastilan metroasemasta ja noin kymmenen minuutin metromatkan päässä Myllypuron suurkampuksesta sijaitseva kohde on Hoasin ensimmäinen käyttötarkoituksen muutoskohde, sillä samaisen rakennus on entinen Avaran toimitalo, kerrotaan Hoasin tiedotteessa.

Kyseisen kohteen uudet asunnot ovat yksiöitä, joissa lisää tilaa tuo kuuden neliön kokoinen parvi. Parvellisia yksiöitä on useita eri kokoisia, Hoasin nettisivujen mukaan niiden koko on 16,5 neliöstä peräti 47 neliöön. Pienimmän yksiön kuukausivuokra on 470 euroa, suurimman 840 euroa.

– Uuden yksiön saa alle 500 euron kuukausivuokralla metroaseman vierestä Helsingistä. Vapailla markkinoilla on vaikea löytää yksiötä alle 800 euron kuukausivuokralla, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio tiedotteessa.

Tarhion mukaan nuoret haluavat kodin olevan toimiva, hyvin varusteltu ja hyvässä kunnossa. Myös sijainnin merkitys on yhä tärkeämpi.

– Opiskelijat toivovat asumiselta hyviä liikenneyhteyksiä kampusten ja harrastusten saavuttamiseksi sekä myös keskustaan pääsemiseksi, Tarhio jatkaa.

– Jos 1970-luvulla oli ihan sama mistä asunnon sai, ovat nykyään sekä kysyntä että tarjonta muuttuneet. Opiskelija-asuminenkin nähdään nyt siten, että asuntojen tulee olla myös haluttavia eikä vain halpoja, Tarhio jatkaa tiedotteessa.

Siitäkin huolimatta opiskelijat ovat hintatietoisia, eivätkä monet ole valmiita maksamaan korkeita vuokria tai euroakaan ylimääräisistä neliöistä.

Hoas on tarjonnut opiskelijoille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja jo yli 50 vuotta. Pääkaupunkiseudun korkeat vuokrat ja omistusasuntojen hinnat pitävät opiskelija-asuntojen kysynnän korkealla. Edullisia ja haluttuja opiskelijayksiöitä ollaan valmiita jonottamaan.

Saunaosastolla kattoterassi ja jokaisessa asunnossa paikka tiskikoneelle, vuokra 549 e/kk – "Opiskelijoiden laatuvaatimukset ovat kasvaneet"

– Osa nuorista tykkää asua yksin, ja osa taas kaverin kanssa solussa. Pyrimme pitämään sopivan määrän kumpaakin asuntotyyppiä tarjolla ja tarjota sopivan kodin kaikille opiskelijoille, sanoo Tarhio.

Hoasin 10 000 asunnosta perusparannuksessa on tällä hetkellä 362 asuntoa. Uudisrakennushankkeina säätiöllä on käynnissä 515 asuntoa ja suunnitteilla 1 141 asuntoa.

USU: Yliopistokaupungeissa yli 1 500 opiskelija-asuntoa tyhjillään

Miniasuntokin kelpaa nuorelle opiskelijalle – kunhan tämä vaatimus täyttyy

Kela penää 7 600 opiskelijalta selvitystä opintojen edistymisestä – uhkana tuen menetys

Edullisen vuokra-asunnon voi siirtää omalle lapselle tai muulle sukulaiselle – ”Porsaanreikää” vaadittiin tukittavaksi, näin kävi

Tällaisista asunnoista on nyt Helsingissä erityisen kova kysyntä – "Korona näyttää lisänneen suosiota"

Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk

Konkurssitalosta tehtiin luksusvuokra-asuntoja Helsingissä – kaksiosta pyydetään nyt 1900 e/kk

Valesopimuksia ja "asunnottomuutta" – Hesari paljastaa, miten Hekan asuntoja voi taktikoida itselleen