Poliisi ratsaa suositun retkeilykohteen viikonloppuna: "Yöllistä metelöintiä, roskaamista ja laitonta tulentekoa"

Retkiratsiassa tehtävä yhteistyö poliisin ja Metsähallituksen kanssa on luontevaa, sillä poliisin eräyhdyshenkilöt suorittavat erävalvontaa, eli metsästys- ja kalastusvalvontaa, yhdessä Metsähallituksen erätarkastajan sekä Rajavartiolaitoksen kanssa. Maija-Liisa Nyman

Crista Lassfolk-Feodoroff

Nuuksion kansallispuiston jatkuvasti kasvava suosio on tuonut muassaan myös häiriöitä. Viime kesänä poliisia kaivattiin Nuuksiossa useamman kerran.

– Retkeilyinnostuksen harmit nousivat esiin heinäkuussa, jolloin kohdistimme valvontaa Nuuksioon lisääntyneiden häiriöiden vuoksi. Suurimmassa osassa tapauksia kyse oli yöllisestä metelöinnistä, roskaamisesta ja laittomasta tulenteosta, ylikomisario Jussi Päivänsalo kertoo Metsähallituksen tiedotteessa.

Palautetta tuli poliisille myös alueen liikennemääristä ja virheellisestä pysäköinnistä.

Rikosilmoituksiin häiriöt ulkoilualueilla johtavat poliisin mukaan vain harvoin.

Poliisi ja Metsähallitus haluavat kuitenkin yhteistuumin muistuttaa, että rikesakko voidaan määrätä luonnolle tai muille retkeilijöille haitallisesta toiminnasta, esimerkiksi roskaamisesta tai laittomasta tulipaikasta.

Retkietiketin tunnettuuden ja alueen valvonnan lisäämiseksi Metsähallitus järjestää yhdessä poliisin kanssa ratsian Nuuksion kansallispuistossa tulevana lauantaina 17.10.

Länsi-Uudenmaan poliisin eräyhteyshenkilöistä, Metsähallituksen erätarkastajasta ja asiakaspalveluväestä koostuva partio kulkee kansallispuistossa ja muistuttaa retkeilijöitä hyvistä retkeilytavoista.

Tempaus on nimetty Retkiratsiaksi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut