Toimittajalta: Vanha luuri sai käyttöä

Privaattipuhelimeni on lähes turha laite, niin vähän käyttöä sillä nykyään on. Kun puhun työpuhelimessa paljon ja tykkään jutella lukijoiden kanssa, vapaa-aikoina ei enää tule tartuttua luuriin. Kaverini viestittelevät muilla välineillä, joten kotipuhelin (mummomallin kännykkä farkkujeni taskussa) soi harvakseltaan. Nokia tune kajahtaa lähinnä silloin, kun joku haluaa myydä minulle jotakin.

Viime aikoina myyntipuhelut ovat jostakin syystä lisääntyneet yllättävästi. On tarjottu yhtä, toista ja kolmattakin palvelua ja tuotetta. Osa sellaisia, joita olen joskus ostanut, muta en enää tarvitse. Osa sellaisia, joista en ole ennen kuullutkaan.

Ystävällinen naisääni, nuorehko, tarjosi tilattavaksi harrastelehteä, jota olen lukenut vuosia sitten. Toinen kaupitteli tekniikkaa. Kolmannelta olisin voinut tilata jotakin, jolle en millään keksinyt käyttöä. Tilaus jäi tekemättä.

Yhden soittajan mukaan olen niin hyvä asiakas, että hänellä on nyt lupa tarjota tällaista etua ja tuollaista alennusta. Mistähän johtuu, että en ole koskaan kuullut kyseisen firman nimeäkään?

Yhdestä firmasta soitettiin kolmena eri päivänä. Ensimmäisessä puhelussa tein selväksi, että en juuri nyt tarvitse heidän tuotettaan, joten kauppoja ei tule. Toisena päivänä kerroin, että heiltä on jo soitettu minulle. Sain luurin korvaan. Kolmannessa puhelussa minulle kerrottiin, että minulle on toissapäivänä yritetty soittaa, mutta ei tavoitettu. Hohhoijaa.

Aiemminkin on käynyt niin, että samasta paikasta soitetaan peräkkäisinä päivinä. Kun kerron, että olen jo saanut tarjouksenne, niin kummastellaan, miksi en tarttunut siihen. Ei siinä mitään. Voin kertoa saman asian uudestaankin. Nykyään en enää edes ärsyynny. Työtähän se soittaja tekee. Valitettavasti vain puhelu tulee usein juuri silloin, kun minäkin mieluummin tekisin omaa työtäni. Soittakaa kiltit vapaa-aikana, jos on ihan pakko. Tosin silloin puhelimeni saattaa olla kotona ja minä koiralenkillä. Sori siitä.

Jan Pippingsköld Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.