Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttely liikkuu rajapinnoilla

Näyttely: Järvenpään Taidetalon näyttely esittelee kahden tekijän teoksia. Digitaalista grafiikkaa ja algoritmeihin perustuvaa fraktaalitaidetta ehtii tutkimaan vielä tällä viikolla.

Rajapinnat-näyttely on Erik Lauraeuksen ja Marjut Korhosen yhteisnäyttely. Esillä on kahden hyvin erilaista lähestymistapaa edustavan taiteilijan digitaalista grafiikkaa ja fraktaalitaidetta. Molemmat kuvaajat ovat saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Heidän kuviaan on nähty myös monissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä ulkomaisissa lehdissä.

Lauraeus on ollut aktiivinen myös järjestötehtävissä ja on Järvenpään taideseuran jäsen. Hän on erittäin tuottelias fraktaalitaiteen tekijä.

Fraktaalit ovat jo genrenä valokuvan rajapinnalla. Ne ovat usein sekatekniikkaa ja sisältävät sekä valokuvaa että algoritmeihin pohjautuvaa monistavaa fraktaalitekniikkaa. Lopputuloksena syntyy hyvin modernia, puoliabstraktia tai abstraktia kuvaa, jotka ovat moniulotteisia ja kiehtovia. Katsojan rooliksi jää lähteä löytöretkelle ja löytää niille omia tulkintoja.

Marjut Korhosen teoksia on esillä muun muassa kuukausittain ilmestyvässä amerikkalaisessa ”Living the photo artistic life”-lehdessä sekä galleriamyynnissä. Korhonen on myös järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä ollut mukana monissa ryhmänäyttelyissä. Kesällä ilmestyi Korhosen esikoiskirja, Tarinapallot. Kirjan kuvitus koostuu rakennetuista fantasiakuvista, joista osa on näyttelyissäkin menestyneitä teoksia. Rajapinnat-äyttelyssä on mukana muutamia kirjassakin esiintyviä teoksia.

Rajapinnat-näyttelyn toteutukseen on saatu FinnFoton apuraha. Teosten materiaaleissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja kuten kierrätettyä puuta ja riisipaperia. Myös teosten ripustus on osin epätavallista, kuten sopii koska liikutaan rajapinnoilla.

Lauraeuksen teokset ovat väriloistossaan silmiinpistävän raikkaita ,värikylläisiä ja aina ajatuksia herättäviä. Toisessa ääripäässä ovat Korhosen häilyvän utuiset teokset, joiden tarinallisuus on vahvaa, teokset antavat vihjeitä mutta lopullinen tarina syntyy vasta katsojan mielessä, yhtä oikeaa tulkintaa ei ole.

Rajapinnat Taidenäyttely Järvenpään taidetalolla 18.10. asti.