Palkittu keittiömestari Matti Jämsén kuoli 41-vuotiaana – tuli järvenpääläisille tutuksi Sesongista

Matti Jämsén avasi Sesonki-ravintolansa Järvenpäähän vuonna 2018, jolloin kuva on otettu. Sauvo Jylhä

STT/Keski-Uusimaan toimitus

Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, keittiömestari Matti Jämsén on kuollut. Hän kuoli 41-vuotiaana keskiviikkona 14. lokakuuta lyhyen sairauden jälkeen.

Jämsén työskenteli urallaan useissa huippuravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa, G.W. Sundmansissa sekä Die Quadriga -ravintolassa Berliinissä.

Jämsén voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2005. Hän edusti Suomea Bocuse d’Or -kilpailussa eli joka toinen vuosi järjestettävissä kokkien maailmanmestaruuskisoissa kahdesti ja toimi myös Suomen joukkueen valmentajana. Vuonna 2015 hän sijoittui kisassa neljänneksi.

Jämsén johti kilpailutoimintaa Bocuse d’Or Academy Finlandin presidenttinä vuodesta 2017. Hän oli tänä vuonna perustamassa Bocuse d’Or Academy Finland ry:tä, jossa hän toimi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana, järjestö kertoi tiedotteessaan.

Matti Jämsén tuli järvenpääläisille tutuksi hänen pyörittäessään ravintola Sesonkia alkuvuoteen saakka. Muun muassa Järvenpään K-citymarketin Facebook-sivulla on otettu osaa omaisten suruun.

Ravintola Sesonki lopettaa Järvenpäässä – "Joskus luopuminen on ainoa moraalisesti oikea ratkaisu"

Järvenpään Sesongin Matti Jämsen oli tuomarina, kun Suomen edustajia karsittiin maailman kovatasoisimpaan kokkikilpailuun

Huippukokin ravintolassa ruokalistaa ideoidaan spontaanisti – syksyyn kuuluvat tummat ja voimakkaat maut

Huippukokki Matti Jämsenin ravintola aukeaa vapunpäivänä Järvenpäässä – Viikkouutiset kävi testilounaalla Sesongissa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut