Omaishoitajuuteen voimavaroja: Puolisoaan hoitaville yli 60-vuotiaille naisille alkaa vertaisryhmä marraskuussa

Omaishoitajien vertaisryhmä kokoontuu tiistaisin 10.11. lähtien verkossa, maksuttomalla Zoom-alustalla. Kimmo Seppälä

Omaishoitajuus on fyysisesti, myös henkisesti kuormittavaa. Rakkaudesta ja hellyydestä huolimatta läheisen hoitaminen saattaa herättää voimakkaita ja ristiriitaisia tunteita kuten vihaa ja avuttomuuden tunnetta.

Tunne voimavarasi-hanke ja Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry järjestävät syksyllä maksuttoman vertaisryhmän 60+ -vuotiaille läheisestään huolehtiville naisille.

Kielteisille tunteille on hyvä antaa tilaa ja ottaa omaa aikaa sille, että pääsee purkamaan niitä jonkun luotettavan henkilön kanssa.

Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti muun muassa ikääntymisestä ja naiseudesta. Ryhmässä opitaan tunnistamaan omat torjutut tunteet ja niiden aiheuttamien ongelmallisten tilanteiden tunnistaminen.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 10.11.–8.12. kello 13-15 verkossa, maksuttomalla Zoom-alustalla.

Ryhmään ilmoittautunut saa digiopastukseen alustan käyttöön. Jos ei omista tietokonetta tai muuta älylaitetta, niin tabletin voi saada lainaksi ja opastusta sen käyttöön.

Ryhmään voi hakea mukaan 31.10. mennessä ja lisätietoa antaa OmaisOiva ohjaaja Laura Kosonen numerosta 050 320 3962 tai laura.kosonen@omaisoiva.net

Miina Sillanpään Säätiön Tunne voimavarasi koordinaatiohanke toteutetaan yhteistyössä Omaishoitajaliiton, Maria Akatemian ja Kuntoutussäätiön kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut