Näin vietetään Järvenpään Gigantin avajaisia! – "Jo ovella asiakkaille maskit koko viikon ajan"

Boogien yritysalueella Järvenpäässä. Myymäläpäällikkö Sami "Boogie" Mäkelä (vas.) seurasi, miten varastopäällikkö Mikko Knuuttila ja varastotyöntekijä Jovan Hinic (takana) tyhjensivät rekan lastia varastoon. Sauvo Jylhä

Jouko Tuomas-Kettunen

Mikko Nguyen ja Sami Mäkelä istuvat Järvenpään uuden Gigantin taukotilassa Boogien yritysalueella ja kertovat, miten Gigantti pitkän suunnittelun ja toteutuksen jälkeen avaa viimein ovensa ensi maanantaina.

Miehet ovat paiskineet viime kuukausina ympäripyöreitä päiviä, mutta hymyilevät virkeän oloisina! Myös myymälän puolella näkee vain positiivisia ilmeitä.

– Tärkeintä on pitää huolta henkilökunnan hyvinvoinnista. Sen jälkeen tulee kaikki muu, muotoilee Nguyen, joka aloittaa Järvenpäässä kauppiaana yhdessä Tero Heikkisen kanssa.

Tuon allekirjoittaa pitkän linjan giganttilainen, tuusulalainen myymäläpäällikkö Mäkelä. Hän virnistää myös toisesta syystä, sillä hänen lempinimensä "Boogie" sopii hyvin teemaan.

Työntekijöitä on 25, jotka valittiin 500 hakemuksen joukosta.

– Painotimme valinnoissa paikallisuutta, Nguyen ja Mäkelä kertovat.

Myymäläpäällikkönä Järvenpäässä aloittaa Sami Mäkelä. Kassavastaavana työskentelee Anastasija Suomalainen. Myymälä avataan ensi maanantaina. Sauvo Jylhä

Tavaraa ajetaan uuteen toimitilaan rekkalasteittain, sillä avajaisviikko on tulossa.

Miten avajaiset hoidetaan näin korona-aikana? Onko tiedossa kilometrin jono, ja ämpärit?

– Ei. 26. lokakuuta kello kahdeksan alkavat avajaiset kestävät koko viikon. Tarjouksia on porrastettu maanantaista sunnuntaihin. Näin suuria väkimääriä ei pääse kerralla syntymään, Mikko Nguyen ennakoi.

Myymäläpäällikkö Mäkelä kertoo, miten asiakkaille jaetaan ovella maskit koko avajaisviikon ajan.

– Käsidesiä on kaikilla palvelutiskeillä ja henkilökunnalla on maskit. Vartiointiliike varmistaa turvavälit. Myymälään otetaan maksimissaan vain 30 prosenttia normaalista määrästä.

– Myyjät on koulutettu jokaiselle osa-alueelle. Panostamme myös yritysmyyntiin ja keittiömaailma on tuplasti normaalia suurempi, myymäläpäällikkö kertoo. Sauvo Jylhä

Järvenpään myymälän avaamisen jälkeen Suomessa on 40 varsinaista Giganttia. Phonehouse-paikkoja on kaksi.

– Järvenpäästä odotetaan Suomen suurinta franchise-myymälää, Nguyen raamittaa.

Ennusteille on myös katetta. Nguyen ja Tero Heikkinen tiimeineen ovat saaneet Porvoon, Salon ja Lohjan Gigantit lentoon. Kahdella peräkkäisellä tilikaudella heidän liikkeensä on valittu Gigantti-ketjussa vuoden myymälöiksi; ensin Porvoossa ja viime vuonna Salossa.

– Periaatteemme on, että liikkeessä yksi henkilö palvelee asiakasta alusta loppuun. Kun palvelu pelaa, tulevat ihmiset uudestaan. Myyjät on koulutettu jokaiselle osa-alueelle. Panostamme myös yritysmyyntiin ja keittiömaailma on tuplasti normaalia suurempi.

Myös tuotevalikoima on laajempi ja tavaraa on enemmän nähtävillä.

Järvenpään Gigantin avauksessa yli 3 000 asiakasta – "Turvavälit toimivat erittäin hyvin"

Järvenpään Boogien alue kaipaa lisäajoväylää – Puuilon kulmalta Riffitieltä käy nyt kaikki liikenne

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut