Kuuntelijat valitsivat keravalaisen kirjailijan vuoden dekkaristiksi – "On selvää, että hän kirjoittaa maan parasta dekkarikirjallisuutta"

Keravalaisen Christian Rönnbackan kirjat ovat olleet aina suosittuja BookBeatissa. Ja elokuun uutuus Ruska siivitti Rönnbackan Antti Hautalehto -sarjan taas uusiin ennätyksiin. Mari Mäkinen

Äänikirjakuuntelijat ovat valinneet BookBeatin vuoden 2020 kotimaiseksi dekkaristiksi keravalaisen Christian Rönnbackan.

Hänen kolme viimeisintä dekkaria olivat kuluneen vuoden aikana suosituimpia, eniten läpi kuunneltuja ja saivat parhaat arviot, BookBeat kertoo tiedotteessaan.

BookBeat on e- ja äänikirjasovellus, jossa käyttäjä saa lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti älypuhelimellaan tai tabletillaan.BookBeatin palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran.

Anni Saastamoinen valittiin kotimaiseksi tulokkaaksi teoksellaan Sirkka.

Voittajiksi nousivat kirjailijat, joiden kirjoja on aloitettu eniten, kuunneltu eniten loppuun ja joiden asiakasarvioiden keskiarvot ovat korkeimmat.

Dekkarisarjassa palkintosumma on 5 000 euroa. Vuoden tulokas on kirjailija, jonka ensimmäinen fiktioteos on vastaavin kriteerein suosituin. Palkintosumma on 2 500 euroa.

Vuoden kotimainen dekkaristi -kategoriassa olivat ehdolla myös Eva Frantz, Leena Lehtolainen, Reijo Mäki ja Max Seeck.

Puhtaasti dataperusteinen palkinto myönnetään BookBeatin yli 150 000 käyttäjän kulutukseen ja arvioihin perustuen.

– Christian Rönnbackan kirjat ovat olleet aina suosittuja BookBeatissa, ja elokuun 2020 uutuus Ruska siivitti Rönnbackan Antti Hautalehto -sarjan taas uusiin ennätyksiin. Rönnbackan kirjat pitävät otteessaan, ne kuunnellaan todella hyvin aivan loppuun saakka ja asiakasarvioiden keskiarvot ovat korkeat, kertoo tiedotteessa BookBeatin Suomen liiketoiminnasta vastaava Sari Forsström.

– Dataa kun katsoo, niin on selvää, että hän kirjoittaa maan parasta dekkarikirjallisuutta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut