Mihin käytetään 50 000 euroa Järvenpään juhlavuonna 2021? Asukkaat pääsevät nyt äänestämään 44 ideasta

Järvenpäässä asukkaat pääsevät päättämään, mihin juhlavuoden tapahtumiin käytetään 50 000 euroa. Kuvituskuva. Arkisto/Juha Perämäki
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Järvenpääläiset pääsevät nyt osallistuvassa budjetoinnissa äänestämään kaupunkilaisten ideoista juhlavuodeksi 2021. Järvenpää täyttää ensi vuonna 70 vuotta, sillä Järvenpäästä tuli kauppala vuonna 1951.

Kaupungin kulttuuripalvelut on varannut vuoden juhlatoteutuksiin 50 000 euroa, joka jaetaan osallistuvan budjetoinnin kautta.

Aiemmin toteutetussa ideahaussa saatiin 63 ehdotusta. Nyt äänestetään 44:stä jatkokehittelyyn valitusta ideasta. Ideoissa on kaupunkia muuttavia teoksia, tapahtumia sekä myös muutama pidempi tai pysyvämpi projekti. Ehdotusten hintahaitari on tuhannesta eurosta kolmeenkymmeneen tuhanteen euroon.

Äänestys tapahtuu kyselylinkin kautta. Myös perinteinen äänestys on mahdollista: Myllytien toimintakeskuksessa äänestetään normaalien vaalien tapaan keskiviikkona ja torstaina 28.–29.10. kello 10 alkaen.

Järvenpään ensimmäisessä koko kaupungin osallistuvan budjetoinnin hankkeessa toteutusvastuu on ehdottajalla ja vaikuttaviksi katsottiin kaikki ideat, joissa haettiin laajaa yhteistyötä muiden yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa.

Äänestää voi 30.11. saakka. Ehdotuksiin voi tutustua ja niitä voi äänestää sähköisesti osoitteessa www.jarvenpaa.fi/osallistuvabudjetointi. Äänestyksen voittajat julkistetaan 2.12.2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut