Keski-Uudellamaalla seitsemän uutta koronatartuntaa – Keusote suosittelee kasvomaskia myös työpaikoilla

Kasvomaskeille ja käsidesille on jatkuva kysyntä koronapandemian aikana. Liisa-Ilona Tanninen

Keusoten alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, tiedotti Keusote maanantaina. Alueella on nyt yhteensä varmistettua 599 tartuntaa.

Järvenpäässä ja Hyvinkäällä on todettu kaksi uutta tartuntaa, Mäntsälässä yksi.

Järvenpäässä on nyt todettu 180, Hyvinkäällä 134, Nurmijärvellä 131, Tuusulassa 103, Mäntsälässä 40 ja Pornaisissa 11 varmistettua koronatartuntaa.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä kertoo suosittelevansa kasvomaskin käyttöä alueensa työpaikoille.

Tartunnan saanut on tartuttava jo 1–2 päivää ennen oireiden alkua, ja tartunta voi myös olla hyvin lieväoireinen. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa kaikki torjuntakeinot käyttöön Keusoten alueella, Keusote tiedottaa.

Valtioneuvosto antoi uuden etätyösuosituksen 15.10. Suositus on voimassa toistaiseksi. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, Keusote suosittaa alueen työpaikoille kasvomaskin käyttöä työpäivän aikana erityisesti niihin tilanteisiin, kun ihmiset tapaavat toisiaan.

Kasvomaski kannattaa olla kasvoilla kiinteistöön saavuttaessa. Kasvomaskin käyttö suojaa altistumisilta myös julkisissa kulkuneuvoissa ja kimppakyydeillä matkustettaessa,

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskeina voi käyttää erilaisia itse valmistettuja tai kaupoista hankittavia kankaasta tai muista materiaaleista valmistettuja maskeja. Maskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Maskin käytön lisäksi, on tärkeää noudattaa riittävää turvaväliä. Mikäli terveyssyistä ei voi käyttää kasvomaskia, on visiirin käyttö Keusoten mukaan suositeltavaa.

HUSiin kuuluva Kerava tiedotti maanantaina, että kaupungissa on todettu 131 tartuntaa. Lukema on kasvanut torstaista kahdella. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on Keravalla todettu yhdeksän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut