Keravalla ei ole suoraa sopimusta Vastaamon kanssa – kaupunkilaisia voi silti löytyä uhrien joukosta

Kerava vakuuttaa, että sen omat sosiaali- sekä terveyspalvelujen rekisterit ovat vahvasti tietosuojattuja.

Keravan kaupungilla ei ole suoraa sopimusta palveluntuottamisesta tietomurron ja kiristyksen kohteeksi joutuneen psykoterapiakeskus Vastaamon kanssa.

Koska Kerava kuitenkin kuuluu HUS-alueeseen ja HUS on ostanut psykoterapiapalveluita Vastaamolta, tietomurto voi koskettaa myös yksittäisiä keravalaisia. Lisäksi keravalaisia on saattanut asioida Vastaamossa muuten kuin HUSin kautta.

Kaupunki vakuuttaa, että sen omat tietojärjestelmät toimivat normaalisti ja sen sosiaali- sekä terveyspalvelujen rekisterit ovat vahvasti tietosuojattuja.

Keravan kaupungin terveyskeskuksen matalan kynnyksen pisteeseen voi hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen liittyvistä huolista psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.

Matalan kynnyksen piste on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-14 ja perjantaisin kello 8-13. Sen osoite on Metsolantie 2.

Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut ohjeet identiteettivarkauden tai tietovuodon uhreille. Ohjeet löytyvät täältä.

Myös rikosuhripäivystyksellä on ohjeita tietomurtojen uhreille. Ohjeet löytyvät täältä. Päivystykseen voi olla myös yhteydessä puhelimitse.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut