Päivitetty: Keravan Keskuskoululla taas tulipalo – äänieristeitä sytytettiin tuleen pohjakerroksessa

Keskuskoulun pihalla on useita hälytysajoneuvoja. Lukijan kuva
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravan Keskuskoulun tiloissa sytytettiin tulipalo keskiviikkona aamupäivällä. Koulun pihalla oli kello 10 aikaan paikalla useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ambulanssi ja poliisiauto.

Lukijan havaintojen mukaan koulun kakkoskerroksen kaikki ikkunat olivat auki ja savunhaju oli kova.

– Koulun pohjakerroksessa oli sytytetty ilkivaltaisesti tuleen katosta irrotettua äänieristysmateriaalia. Tulipalon havaitsivat ensimmäisenä poliisit, jotka olivat menossa harjoittelemaan rakennukseen. Tulipalo ei sinänsä ollut iso ja se saatiin pian sammutettua, mutta koulun sisätilat kärsivät savuvahingoista, kertoo päivystävä paloesimies Mika Lönnqvist Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Keskuskoulun edustalla oli tulipalo vastikään eli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Silloin koulun välittömässä läheisyydessä olevat roska-astiat oli sytytetty tuleen ja ne paloivat ilmiliekeissä. Pelastuslaitos sammutti tulipalon eivätkä liekit tuolloin vahingoittaneet koulurakennusta.

Suojeltu Keskuskoulun rakennus on valmistunut 1930-luvun lopussa. Koulu on ollut viime vuodet tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi, eikä sen kohtalosta ole tehty päätöksiä Keravalla.

Juttua päivitetty 28.10.2020 kello 10.45: tekstiä täydennetty päivystävältä paloesimieheltä saatujen tietojen perusteella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut