Cheerleading-harjoituksissa Tuusulassa joukkoaltistuminen koronavirukselle – altistuneita noin 40

Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Tuusulan cheerleaders-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle, tiedotti Keusote torstaina.

Spirit Shakin' Cheerleaders-seuran harjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö sunnuntaina 25.10. kello 13.30–15.30.

Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä harjoituksissa altistuneisiin henkilökohtaisesti, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on kaikkiaan noin 40, joista Keski-Uudenmaan alueelta noin puolet, Keusote kertoo.

Myös Nurmijärven jalkapalloseuran miesten I-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Seuran harjoituksissa, Nurmijärven tekonurmella on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö maanantaina 26.10. kelo 20–21.30 ja tiistaina 27.10. kello 19–20.30. Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä harjoituksissa altistuneisiin henkilökohtaisesti mahdollisimman pian, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on yhteensä noin 24 henkilöä.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/ nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen numeroon 019 226 0099, kello 8–20.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Keusote muistuttaa edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut