Korona ei lannista taiteilijoita

Taide: Järvenpään Taideseuran vuosinäyttelyyn tarjottiin 162 teosta.

Järvenpään taideseuran vuosinäyttely avattiin perjantaina. Se herätti Järvenpää-talon kävijöiden huomion jo ripustusvaiheessa.
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Korona-aika ei lannistanut taiteilijoita. Järvenpään Taideseura on saanut tänä vuonna paljon jäsenhakemuksia, ja perjantaina avattuun vuosinäyttelyyn tarjottiin ennätysmäärä teoksia.

– Taideyhdistys on saanut joka kuukausi kahdesta neljään uutta jäsenhakemusta, taideseuran puheenjohtaja Anna Matikainen kertoo.

– Ihmisillä on ehkä ollut enemmän aika taiteelle. Ehkä taiteilijat ovat myös halunneet enemmän sosiaalista elämää, ja sitä meillä seurassa on. Järjestämme koulutuksia ja yhteisnäyttelyitä, hän pohtii jäsenhakemusten lisääntymisen taustaa.

Järvenpää-talon galleria Järnätissä esillä olevaan vuosinäyttelyyn tarjottiin 162 teosta 65 tekijältä. Näyttelyn teokset valitsi espoolainen taidemaalari Maaria Märkälä.

Juryttäjän pääseminen paikalle tehtäväänsä tekemään oli sekin hetken vaakalaudalla. Märkälä joutui koronatestiin päivää ennen kuin hänen oli tarkoitus tulla valitsemaan töitä näyttelyyn,

– Onneksi testi oli negatiivinen ja hän pääsi. Jos hän ei olisi voinut tulla, olisimme kuvanneet teokset ja hän olisi nähnyt ne WhatsAppn avulla. Emme olisi ryhtyneet etsimään uutta juryttäjää, Matikainen kertoo.

Taideseuran vuosinäyttely on hyvin värikäs.

Anna Matikainen

– Vuosinäyttely on hyvin värikäs. Se riippuu tietysti siitä, millaisia töitä tarjottiin, ja juryttäjän näkemyksestä. Hän on valinnut tällaiset työt, Anna Matikainen sanoo kun häntä pyytää luonnehtimaan näyttelykokonaisuutta. mahdollisesti värikkyyteen on vaikuttanut myös synkkä korona-aika.

– Luonto on vahvasti esillä, ja ihmissuhteet ja rakkaus. Ne ovat ihmiselämän tärkeitä asioita.

– Taiteilijat ovat herkkiä aistimaan tällaisia asioita ja haluavat tuoda niitä esille. Ne näkyvät teoksissa ja niiden nimissäkin.

Järvenpään Taideseuran vuosinäyttely on ripustettu Järvenpää-talon galleria Järnättiin. Matikainen kehuu paikkaa oikein hyväksi. Sinne on helppo tulla silloin, kun talossa on muuta toimintaa, konsertteja tai opiston tilaisuuksia esimerkiksi. Tärkeää on myös se, että tila on ikkunallinen. Ohikulkijat näkevät, että esillä on jotakin kiinnostavaa ja poikkeavat katsomaan.

– Olemme jo ripustuksen aikana saaneet paljon hyvää palautetta näyttelystä. Kiitosta on tullut myös siitä, että järjestämme näyttelyitä nyt kun monet ihmiset ovat paljon yksin. Taidenäyttelyt lisäävät sosiaalista elämää.

Vaikka näyttely on perinteisesti ripustettu galleriatilaan, avajaiset vietettiin uudella tavalla, ajan tavan mukaan etänä. Juryttäjän puhe kuultiin videolta, ja näyttelyn teoksiin voi tutustua verkkolinkin kautta.

– Olemme joutuneet opettelemaan paljon uutta, se on tämän ajan vaikutusta, taideseuran tiedottaja A nsu Piira sanoo.

Vuosinäyttely on

Järnätissä esillä 23.11. asti ja siihen voi tutustua Järvenpää-talon aukioloaikoina. Näyttely toimii pistenäyttelynä Järvenpään Taideseuran kokelasjäsenille.

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Järvenpään Taideseuran jäsenyyttä voi hakea jokainen taiteen harrastaja tai ammattilainen.

Yhdistyksen kokelasjäseneksi pääsee taiteenharrastaja, jonka hallitus hyväksyy hakemuksen ja näytetöiden perusteella.

JTS

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Seuran tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Seuralla on näyttelytilat ja työtiloja Järvenpään Taidetalolla Myllytiellä. Taidetalon alakerrassa on näyttelytilaa yhteensä noin 65 neliömetriä, Taidetalon Galleria ja Taideolohuone. Talossa on myös vuokrattavia työtiloja sekä grafiikan työpaja.

Taidetalon lisäksi seuralla on näyttelytilaa Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTissa sekä työtiloja Järvenpään Seuratalolla.

Taidetalossa o parhaillaan esillä 8.11. asti Kristiina Kostian Akvarellimaalauksia sekä Aya Tuula Hovin näyttely Tuntemuksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut