Budjettiesitys valtuustoon – kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen esitys sisältää runsaasti talouden tasapainottamiseen tähtääviä sopeutustoimia

Järvenpään valtuusto päättää reilun viikon päässä häämöttävässä kokouksessaan kaupunginhallituksen ensi vuoden talousarvioesityksestä ja vuoteen 2023 ulottuvasta taloussuunnitelmaesityksestä. Samassa kokouksessa ratkaistaan myös lähivuosien investointiohjelma ja ensi vuoden veroehdotukset.

– Tulevan vuoden sekä koko suunnittelukauden menojen ja tulojen arviointi on ollut hallitukselle vaativaa, koska koronatilanteen ennustettavuuden vaikeus ravistelee kovasti kuntataloutta ja palveluiden järjestämistä, hallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok.) sanoo.

Kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen talousarvioesitys sisältää runsaasti sopeutustoimia, joiden tavoitteena on kaupungin alijäämäisen talouden tasapainottaminen tulevina vuosina. Vuosille 2021-2023 kohdentuu 8,7 miljoonan euron lisäsopeutus kaupungin omiin palveluihin.

Ihan sellaisenaan Naukkarisen talousarvioesitystä ei pöytään nuijittu. Koronavarauksesta äänestettiin. Sitä seurasi muutos, jonka mukaan koronavarauksesta vähennettiin 400 000 euroa ja vastaava summa kohdistettiin opetuksen ja kasvatuksen palvelualueelle ensi vuoden kohdentamattomia sopeutuksia kattamaan .

Muutosesityksen teki Perttu ja sen puolesta äänestivät Tomi Passi (kesk.), Mimmi Launiala (vas.), Ulla-Mari Karhu (sd.), Katja Repo (plus), Pekka Heikkilä (kok.), Jarno Hautamäki (sd.) ja Willem van Schevikhoven (kok.).

Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät Mikko Taavitsainen (ps.), Hanna Graeffe (vihr.) ja Ossi Vähäsarja (vihr.).

Naukkarisen budjettiesityksessä kunnallisvero nostetaan ensi vuonna 0,5 prosenttia ja 0,25 prosenttia seuraavana. Yleiseen kiinteistöveroon ja vakituisen asunnon kiinteistöveroon kaupunginjohtaja esitti 0,1 prosenttiyksikön korotusta. Esitykset hyväksyttiin.

Investointiohjelmaan Naukkarinen teki kokouksen aikana palveluverkkosuunnitelmiin sidoksissa olevia täsmennyksiä. Sekä hyvinvoinnin palvelualueen että varhaiskasvatuksen ja opetuksen palveluverkkosuunnitelmat tuodaan päätettäviksi sellaisella aikataululla, että ne on käsitelty viimeistään silloin, kun vuosien 2022-2031 investointiohjelma tulee ratkaistavaksi.

Palveluverkkosuunnitelmiin sisältyvät investointiesitykset ajoittuvat lähinnä vuosille 2024-2031. Opetuksen ja kasvatuksen palveluverkkosuunnitelman päivitys koskee erityisesti Järvenpään pohjoisosaa.

Nyt päätöksentekoon etenevä talonrakennusohjelma sisältää vuosina 2021-2022 toteutettavan Oinaskadun koulun ja Lampaanpolskan päiväkodin hanke-esityksen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut