Minä ja marttyyri -teema päättää Järvenpään opiston syksyn yleisöluennot

Järvenpää: Ensi kevään yleisöluennoilla perehdytään kaupungin vaiheisiin eri näkökumista. Opiston yleisöluennot alkavat taas tammikuussa.

Järvenpään opiston yleisöluennon teema ensi keskiviikkona on Minä ja marttyyri, ja luennoitsija on sosiaalipsykologi Janne Viljamaa.
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

- Marttyyri tarvitsee reppanan, reppana-projektin, jotta hän voi olla korvaamaton.

Näin sanoo sosiaalipsykologi Janne Viljamaa, joka pitää ensi keskiviikkona Järvenpäässä yleisöluennon aiheesta Minä ja marttyyri. Luento on Järvenpään opiston syyslukukauden viimeinen yleisöluento.

Viljamaa vertaa marttyyrin ja reppanan suhdetta siihen, että narsisti tarvitsee ympärilleen "cheerleadereita" ylistämään itseään, vaikka keisarilla ei olekaan vaatteita. Molemmissa suhteissa on kysymys vääristyneistä valtasuhteista. Sellaisia esiintyy Viljamaan mukaan paljon hengellisissä ja ideologisissa yhteisöissä; sellaisissa, joissa on yksi totuus.

Viljamaan luennon teemoja ovat muun muassa läheisriippuvuus, auttajan varjo, henkinen väkivalta ja syyllistäminen ryhmissä, passiivis-aggressiivisuus ja itsetunnon vahvistaminen. Myös kysymyksille ja keskustelulle on mahdollisuus.

Ensi keskiviikon luento on tämän syksyn viimeinen Järvenpään opiston yleisöluento. Luennot jatkuvat kevätlukukaudella.

Yleisöluennot pidetään Järvenpäätalon Juhani Aho -salissa.

– 150 hengen saliin voidaan nyt ottaa 50 kuulijaa. Tuolit on sijoitettu niin, että turvavälit voidaan pitää.

– Yleisöluennoilla käytetään maskeja ja noudatetaan turvavälejä tosi hyvin, koulutussuunnittelija Maarit Ojala sanoo.

Kevään ensimmäinen luento on 27.1. Silloin LuK Tuula Siltasari-Peltonen luennoin aiheesta Kartanoitten ja rautatien Järvenpää. Tämä luento aloittaa Järvenpään 70-vuotisluentosarjan. Sarja päättyy kaupunkikävelyyn huhtikuussa. Ennen sitä ehditään tutustua Bjarne Westermarkiin, kaupunkirakenteen syntyyn, taiteilijakoti Kokkoseen, kaupungin vaiheisiin ja kulttuuriin.

Järvenpään Opiston yleisöluennon teema on ”Minä ja marttyyri” ke 11.11. klo 18.00–19.30 Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut