Vartiointia pihoilla, varoituksia häiriköille ja parempia lukituksia – keravalaisissa vuokrataloyhtiöissä ryhdytty toimiin turvallisuuden parantamiseksi

Keravalaisissa vuokrataloyhtiöissä on ryhdytty toimiin turvallisuuden parantamiseksi. Arkistokuva. Riitta Ketola
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravalaisissa vuokrataloyhtiöissä on ryhdytty toimiin turvallisuustilanteen parantamiseksi, kerrotaan Keravan kaupungin tämän viikon turvallisuuskatsauksessa.

Keravan kaupunki ja taloyhtiöt ovat yhdessä suunnitelleet konkreettisia toimia, joilla eri alueiden turvallisuuteen voidaan vaikuttaa.

Monissa vuokratalokiinteistöissä on parannettu piha-alueen, rakennusten ja porttikäytävien valaistusta. Valaistuksen toivotaan vähentävän muun muassa liukastumisia ja kaatumisia, kun piha-alueilla liikkuminen helpottuu pimeän aikana.

Kiinteistöissä on myös otettu aiempaa laajemmin käyttöön ympärivuorokautista lukitusta ja ovikoodeja ulko-ovissa. Näin saadaan vähennettyä asiatonta liikkumista taloissa.

Myös piha-alueiden vartiointia on lisätty joissakin taloissa. Esimerkiksi Porvoonkatu 4:ssä käy vartiointiliike joka ilta kello 18–24 ja Puualhonpolku 1:ssä kolmesti viikossa iltaisin.

Pensasistutukset pyritään pitämään lyhyinä, koska hyvä näkyvyys ja avoimuus lisäävät turvallisuudentunnetta.

Taloyhtiöissä on myös annettu herkemmin varoituksia asukkaille, jotka ovat toistuvasti aiheuttaneet häiriöitä. Tarvittaessa myös vuokrasopimuksia on purettu.

Asukasiltoja on suunniteltu toteutettavaksi yhteistyössä Keravan sosiaalipalveluiden kanssa, mutta koronatilanteen vuoksi kokoontumisia voidaan joutua rajoittamaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut