Aika aikaansa kutakin: Järvenpääläinen Pippi Nevalainen on nauttinut yhteisistä vuosikymmenistä PartyLiten kanssa.

Pippi Nevalainen on ollut PartyLite konsultti alusta saakka vuodesta 1999 marraskuun 2020 loppuun saakka. Anton Soinne

Syyskuussa 1999 Pippi Nevalaisen elämässä syttyi kiinnostuksen kohde, joka kulkisi hänen mukanaan marraskuun loppuun 2020, jolloin PartyLite kotikutsut loppuvat pohjoismaissa.

Pipillä on niin paljon tietoa tuotteista, muistoja eri puolille maailmaa tehdyistä PartyLite matkoista ja erityisesti niin paljon ystäviä, että elämäntapa jatkuu kynttiläntuoksuisena ja valoisana jatkossakin.

Syyskuusta 1999 on muistona järvenpääläisen talon jykevällä senkillä kullattu ja siro calypso-hurricane.

– Ystäväni Anne Jyske kutsuttiin Suomen PartyLiten ensimmäiseksi myyntijohtajaksi ja hän kutsui minut luokseen. Ihastuin tuotteisiin kertaheitolla ja erityisesti tuohon kullattuun Calypso-hurricaneen, Pippi muistelee ensikohtaamista.

Somiste oli niin kallis, että se maksoi lähes puolet kunnallisopistossa töitä tekevän Pipin kuukausipalkasta.

– En ollut myynyt koskaan mitään, mutta kun Anne kertoi, että voisin ostaa somisteen edullisemmin PartyLiten konsulttina, harkitsin asiaa vakavasti.

Tämä työ on antanut valtavasti elämälle tarkoitusta.

Kotimatkalla Pippi teki päätöksen ja kerrottuaan miehelleen Pentti Nevalaiselle että aloittaisi konsulttina, aviopuoliso totesi "Ikään kuin sulla ei olisi muuta tekemistä."

Liikunnallinen Pippi veti tuolloin muun muassa Järvenpään Naisvoimistelijoiden jumppia, aerobicia, osallistui paikallisen LC Ainojen toimintaan, avasi joulukatuja ja teki kokopäivätyötä.

Kun ensikohtaamisesta PartyLiten kanssa oli kulunut pari viikkoa pidettiin Nevalaisilla ensimmäiset kynttiläkutsut.

– Mukana oli 14 ystävää, joista suurin osa toi tullessaan kynttilöitä. Sain muun muassa ihastuttavan terva-kynttilän. Kynttiläkutsut olivat niin uusi asia, etteivät tulijat tienneet, mistä oikein oli kysymys, hyväntuulinen Pippi kertoo.

Siitä illasta lähtien elämä oli aikataulutetumpaa: päivätöistä kotiin, kynttilät laukkuun, esittelyyn ja kotiin ja aamulla taas töihin.

Kynttiläkutsuilla tehtiin ostoksia "kuin häkää" ja ajansaatossa vuonna 2003 Pippi Nevalainen nimitettiin linjajohtajaksi.

– Alkuaikoina tilaukset tehtiin postitse. Minun ostajanumeroni on 100 -sarjaa kun tänä päivänä ne ovat 19 000 -sarjaa.

PartyLiten Suomen ja koko Skandinavian historiassa käänne tapahtui tammikuussa 2020.

– Koronavirus sulki Kiinan tehtaamme, emmekä saaneet somisteita, joista moni valmistetaan siellä. Kesän vaisujen myyntilukujen perusteella Yhdysvalloissa tehtiin päätös lopettaa PartyLite myynti kaikissa pohjoismaissa marraskuun loppuun, Pippi kertoo vakavoituneena.

Aina liikkeessä olevalle yli 70-vuotiaalle Pipille karanteenissa olo oli haasteellista. Keväällä pidettiin kutsut vielä maaliskuun alussa ja seuraavat terassikutsut juhannuksen jälkeen.

– Näiden vuosien aikana konsulteista on tullut parhaita kavereitani. Emännistä on tullut perhetuttuja. Tämä työ on antanut valtavasti elämälle tarkoitusta. Niin paljon ihmisiä, joita olen tavannut somisteiden ja kynttilöiden ympäröimänä, Pippi summaa työnsä satoa.

Vaikka myynti Suomessa loppuu vuoden pimeimpään aika, PartyLite kynttilöiden liekki ei sammu, ainakaan Nevalaisten kodissa.

PartyLite

1900-luvun alkupuolella opettaja Mabel Baker alkoi valmistaa myrtistä kynttilöitä Cape Codissa.

Sitkeydellä, kovalla työllä ja aviomiehensä tuella Mabel aloitti yritystoiminnan vuonna 1909.

Tytäryhtiö PartyLite perustettiin vuonna 1973.

Kodin sisustustuotteita myy 45 000 itsenäistä konsulttia kaikkiaan 23 maassa.

Euroopassa PartyLite toimii 14 maassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut