Toimittajalta: Mainiota marraskuuta!

Se on kuulkaas marraskuu, on ollut jo monta päivää. Viikonloppuna kävi lämpötila miinuksen puolellakin, ainakin siellä missä tätä viikonloppua perheeni kanssa vietin. Oli kiva käppäillä ulkona, kun maa oli kuiva, ruoho vähän rapisi kenkien alla ja taivas oli kirkas. Nelijalkainen perheenjäsenemme nautti ihan erityisesti, ja me kaksijalkaiset nautimme koirulin touhuja seuratessamme. Samalla saimme itsekin annoksen raitista ilmaa ja vähän liikuntaa sisätyön kangistamille lihaksille.

Viime viikolla oli lämpimämpää ja sateisempaa. Ulkoilu jäi vähiin, mutta se vähä oli itse asiassa ihan kivaa. Pieni sade ei pahemmin haitannut. Vaikka tukka kastuikin, kampaukseni ei siitä kärsinyt. Ei ole kampausta, joka olisi voinut kärsiä. Takkikin oli vähän nihkeä kotiin tullessa, mutta kuivui nopeasti. Hitaammin kuivui karvaisen ulkoiluttajan turkki, mutta kuivui sekin. Kuivuessaan tuoksui märältä koiralta. Karvaeläintä itseään ei tuoksu tuntunut haittaavan, joten en viitsinyt minäkään siitä välittää.

Olen joskus möläyttänyt, että en tykkää marraskuusta, mutta nyt pyydän marraskuulta nöyrästi anteeksi. Perun puheeni, olet ihan mainio kuukausi. Sääkin on juuri sopivan vaihteleva, en pääse kyllästymään.

En kaipaa palmurannalle, mutta en kyllä hiihtokeskukseenkaan. Olen itsekin vähän yllättynyt siitä, miten hyvin viihdyn keskiuusmaalaisessa marraskuun maisemassa iltapäivän hämärtyessä illaksi. Luulen, että viihtyisin vielä paremmin siinä samassa maisemassa keskipäivän auringonpilkahdusten keskellä, mutta silloin teen töitä. Ulkoiluaikaa on vasta illemmalla. Hyvä, että edes silloin.

Vaikka tykkään kaikenlaisesta säästä, tai ainakin siedän kaikenlaista säätä jotenkin, seuraan silti myös sääennusteita. En hirveästi elämääni niiden mukaan suunnittele, mutta katsonpa kuitenkin. Onhan se ihan kiva kuulla, kun meteorologi sanoo, että sää jatkuu sellaisena tai tällaisena. Näinä aikoina se usein jatkuu epävakaisena.

Jan Pippingsköld Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon tuottaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut