Järvenpää aikoo tukea nuorten kesätyöllistämistä – korona-ajan budjetti valtuustossa maanantaina

Suomalaiset riitelevät perinnöstä oikeudessa asti yli tuhat kertaa vuodessa. Riitta Ketola/Arkisto

Järvenpää päättää ensi maanantain kokouksessa kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja taloussuunnitelmasta vuosille 2021–23.

Talousarviossa on varauduttu siihen, että koronaepidemia pitkittyy ensi vuodelle ja sillä on taloudellisia vaikutuksia.

– Kaupunginhallituksen talousarvioehdotukseen sisältyvä 1,6 miljoonan niin sanottu koronavaraus on välttämätön, koska pandemia vaikuttaa työllisyyteen ja palvelumaksuihin vielä pitkään ensi vuonna. Ilman sitä esimerkiksi kulttuurin ja liikunnan palveluita voidaan joutua herkemmin kokonaan sulkemaan tilanteen jatkuessa, sanoo kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen kaupungin tiedotteessa.

Sen mukaan budjetissa on tiukat taloudelliset reunaehdot, mutta kaupunkia ollaan valmiita viemään kohti strategian mukaisia tulevaisuuskuvia.

Talousjohtaja Kirsi Rinne kertoo tiedotteessa, että kehitysinvestoinneilla pyritään toiminnan tehostamiseen ja sitä kautta vastuullisempaan verovarojen käyttöön.

Yksi esimerkki kehitysinvestoinneista on hallinnon ja tukipalveluprosessien uudistaminen.

Myös digitalisaatiolla on tärkeä rooli. Tiedotteen mukaan sitä lisätään kaupungin sisäisissä ja ulkoisissa palveluissa muun muassa automatisoimalla manuaalisia prosesseja robotiikan ja keinoälyn avulla, parantamalla datan hyödyntämistä, kehittämällä tiedolla johtamista ja tuomalla kaupunkilaisille uusia asiointi- ja osallisuuskanavia sekä parempaa ja ajantasaisempaa tietoa kaupungin palveluista, tapahtumista ja tilanteesta.

Hyvinvoinnin palvelualueen budjettiin on tullut ensi vuodelle 100 000 euron lisäys nuorten kesätyöllistämiseen. Tällä pyritään osittain paikkaamaan nuorilta koronavuoden kesältä puuttumaan jääneitä kesätyöpaikkoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut