Beethoven soi musiikkiopistossa

Musiikki: Juhlakonsertti kuullaan vain striimattuna. Myöhemmin luvassa on myös Sibeliuksen ja Beethovenin sävellysten dialogi. Se kuullaan Sibeliuksen syntymäpäivänä.

Rosalia Raijas soittaa Romanssin F-duuri. KUM
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto tarttui mittavaan urakkaan, vaikka konserttia ei voidakaan koronarajoitusten takia soittaa läsnä olevalle yleisölle.

– Tänä vuonna juhlitaan Ludwig van Beethovenia (1770-1827), jonka syntymästä on tullut kuluneeksi 250 vuotta. Beethovenia pidetään länsimaisen musiikin yhtenä suurimpana nerona, joka on innoittanut kaikkien myöhäisempien aikakausien suuria säveltäjiä. Beethoven oli myös Jean Sibeliuksen esikuva sinfonikkona, musiikkiopiston rehtori Pirre Raijas sanoo.

– Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto on halunnut pedagogisena projektina tutustuttaa lapset ja nuoret Beethovenin musiikin maailmaan. Noin puolen vuoden ajan on soitettu ja laulettu paljon Beethovenin musiikkia.

Keskiviikkona 18.11. klo 18 ja 19.30 alkavissa konserteissa ”Für Ludwig” Kallio-Kuninkalan Leonora-salissa oppilaat pääsevät esittämään harjoittelemiaan Beethovenin teoksia. Konserteissa kuullaan yhteensä yli 30 eri Beethovenin kappaletta viulu- ja pianoesityksinä, aina pienistä Menueteista ja Bagatelleista suuriin pianosonaatteihin ja viuluteoksiin saakka. Konsertissa esitetään muun muassa kuuluisasta Pateettisesta pianosonaatista c-molli op. 13 1. osa.

Koronarajoitusten vuoksi konsertteihin ei pääse yleisöä paikan päälle, mutta konsertteja voi seurata striimattuna musiikkiopiston Youtube-kanavalla ”KUM musiikkiopisto".

Torstaina 19.11. klo 19 Beethoven-teema jatkuu, kun musiikkiopiston lied-parit tulkitsevat muun muassa Beethovenin lied-musiikkia Tuusulan Aino-salissa (Kirkkotie 49).

Beethoven-syksy huipentuu Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12. klo 18.30 Sibelius meets Beethoven -konserttiin Juhani Aho -salissa, Järvenpää-talolla.

Konsertissa kuullaan kahden säveltäjäneron teoksia dialogina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut