Isot joulutapahtumat peruttu

Joulu: Tiernapojat laulavat nyt Youtubessa.

Mauri Saarikosken, Juha Hostikan ja kumppaneiden Tiernapoikaesitys esitetään verkon välityksellä 15.12. klo 18. Tuusulan museo
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Isot joulunavaukset ja joulumarkkinat jäävät tänä vuonna koronan jalkoihin. Joulunavaustapahtumaa ei ole luvassa Hyrylän torille, ja myös perinteinen Tuomaasta Nuuttiin -tapahtumakokonaisuus on peruttu. Tapahtumia järjestetään nyt verkossa.

Kuntalaisten itsenäisyyspäiväjuhla Tuusulassa on peruttu, ja kolmasluokkalaisten itsenäisyysjuhla pidetään virtuaalisesti.

– Siinä on samoja elementtejä kuin muinakin vuosina: pormestarin haastattelu ja esittävää taidetta, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski Tuusulan kunnasta kertoo.

– Juhla kuvataan Krapin Pajalla ja välitetään verkossa, ja luokat osallistuvat siihen omissa luokkahuoneissaan ja koristelevat ne päivän teemaan sopivasti.

Puuttumaan jää nyt yhteen kokoontuminen.

Perinteinen ja mittava joulutapahtumien kokonaisuus Tuusulassa on ollut Tuomasta Nuuttiin, joka kuitenkin jää sekin tänä vuonna koronan takia pitämättä tutulla tavalla.

Kolmasluokkalaisten itsenäisyysjuhla on virtuaalinen.

– Tiernapojat tulevat Halosenniemeen tänäkin vuonna, mutta sinne ei oteta nyt live-yleisöä. Konsertti taltioidaan ja se julkaistaan verkossa kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla 15.12. kello 18. Sitä voi käydä katsomassa maksutta ja se on nähtävillä 20.12. asti.

Isoa joulunavaustapahtumaa ei Hyrylässä pidetä eikä yrittäjien joulutapahtumaa Jokelassakaan järjestetä tänä vuonna koronan takia.

Kellokosken ruukissa ei tänä vuonna pidetä perinteisiä joulumarkkinoita.

– Haluamme kuitenkin tarjota lähiseudun käsityöläisille mahdollisuuden myydä jouluisia tuotteitaan ja leivonnaisiaan täällä ruukissa ulkotiloissa. Viime vuonnahan meillä oli yli 50 ulkopuolista myyjää ja myyntipaikkojen kysyntä on nytkin ollut vilkasta, kun monet markkinat, messut ja myyjäiset on peruttu, Taina Ryöppy kertoo.

Ruukilla vietetään Putiikkien Joulua 28.11.-20.12. putiikit ja yrittäjät tiedottavat aukioloistaan ja tapahtumistaan Kellokosken Ruukki fb-sivulla.

Keravalla joulunalusajan tapahtumatarjonta on vielä muotoutumassa, mutta isoja yleisötapahtumia ei sielläkään ole tulossa. Pienempiä tilaisuuksia ja verkkotapahtumia saattaa olla vielä tulossa.

Järvenpäässä joulukadun avajaiset saavat uuden muodon. Tapahtuma jaetaan neljälle lauantaille 28.11.-19.12. Kävelykadun Joulukojut ovat silloin avoinna, ja kadulla järjestetään koko perheelle sopivaa ohjelmaa 28.11. alkaen.

Kadulle ilmestyvään lasiseen Joulukonttiin rakentuu jouluinen asetelma, joka valmistuu viikko viikolta, ja sitä voi käydä katsomassa silloin, kun itselle sopii. Ohjelmassa luvassa muun muassa musiikkia ja taikuutta. Tarkempi ohjelma julkistetaan lähiaikoina.

Järvenpään tapahtumakalenterissa on mukana myös Pytingin Puodin joulukauden avajaistapahtuma lauantaina 14.11. klo 10–16 (Stålhanentie 26).

Puodissa voi tehdä jouluostoksia ja nauttia pop up -kahvilan jouluherkuista. Pihalla on käsintekijöiden miniatyyrirakennelma Pieni Tonttumetsä, jossa on nähtävää isoille ja pienille kurkistajille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut