Järvenpään Yhteiskoulun Juholan yksikössä joukkoaltistuminen koronavirukselle – karanteenissa 20 henkilöä

Juholan yksikössä on tapahtunut joukkoaltistuminen. Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Järvenpään Yhteiskoululla, Juholan yksikössä on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiedotti asiasta juuri.

Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 16.11. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 20 henkilöä.

Keusotesta muistutetaan, että koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löytyy Keusoten verkkosivuilta.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon täältä. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099 kello 8–20.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut