Näköislehdessä tänään | Professori Jaana Viljaranta tietää, miten lapselle rakennetaan oppimismotivaatiota

Mistä lapselle opiskelumotivaatiota? Tämä kysymys on monen vanhemman ja opettajan mielessä. Motivaatiotutkimuksen professori Jaana Viljaranta kertoo, että oppimisen intoon ja motivaatioon vaikuttaa erityisesti se, millaisia oppimiskokemuksia ja palautetta lapsi saa oppimisestaan.

– Kun lapsi saa kokea onnistumisia, hänelle annetaan hyvää palautetta ja häntä tuetaan tarpeen mukaan, lapselle syntyy kokemus osaamisesta ja pystyvyydestä. Tällöin lapsi on usein innokkaampi ja sinnikkäämpi opettelemaan uutta satunnaisista vastoinkäymisistä huolimatta.

Teerenpelin väki oli otettu, kun se pääsi ehdolle maailman parhaan viskitislaamon valinnassa. Kisasta tuli kuitenkin odotettua suurempi tunnustus, kun suomalaistislaamo voitti koko potin.

Monelle asunto-osakkeen omistajalle tulee yllätyksenä se, että he ovat ostaneet vain asunnon hallintaoikeuden. Siksi kaikki muutokset on hyväksytettävä taloyhtiön hallituksella, jonka on lain mukaan toimittava tasapuolisesti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut