Korona viemässä kuntien uudenvuoden ilotulitukset Keski-Uudellamaalla: "Ohjeita ei voi mitenkään järkevästi toteuttaa" – Tuusulassa suunnitellaan vielä yhtä isoa yleisönäytöstä

Järvenpää ja Kerava eivät aio tänä vuonna järjestää uudenvuoden ilotulitusnäytöksiä. Tilalle kehitellään korvaavaa ohjelmaa. Arkistokuva. Suomen Ilotulitus Oy
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keski-Uudenmaan kunnista Tuusula ei ole yli kymmeneen vuoteen järjestänyt ilotulitusta uutenavuonna. Tänä vuonna myös Järvenpää ja Kerava ovat päättäneet olla ilotulittamatta vuoden vaihtuessa. Syynä on koronapandemia.

– Avin ja THL:n ohjeita yleisötilaisuuksien järjestämisestä ei voida mitenkään järkevästi toteuttaa Rantapuistossa, joten on jouduttu päätymään tähän ratkaisuun, valottaa Järvenpään kulttuurijohtaja Sami Ylisaari.

Järvenpää aikoo kuitenkin Sami Ylisaaren mukaan järjestää uutenavuonna "hienon osallistavan jutun", joka voidaan toteuttaa turvallisesti. Siitä tiedotetaan tarkemmin lähempänä vuodenvaihdetta.

Myös Keravalla pohditaan parhaillaan mahdollista korvaavaa ohjelmaa uudeksivuodeksi. Tuusulan kunta ei järjestä mitään ohjelmaa vuodenvaihteessa.

Luultavasti ainoa mahdollisuus nähdä näyttävä uudenvuoden ilotulitus Keski-Uudellamaalla on Tuusulassa, jos hotelli Gustavelund järjestää perinteisen ilotulitusnäytöksensä.

– Näillä näkymin olemme avoinna uudenvuoden aattona, ja ilotulitus on hyvissä ajoin aattoiltana. Näytös on tilattu tuttuun tapaan Suomen Ilotulitus Oy:ltä. Kaikki riippuu tietenkin koronatilanteesta. Tähän saakka olemme onnistuneet tarjoamaan suuressa talossamme perin turvallisia palveluita, tähdentää Gustavelundin toimitusjohtaja Antti Ropponen.

Tuusulan kunta ei ole järjestänyt ilotulituksia vuoden 2009 jälkeen. Silloin raketista syttyi tulipalo, joka tuhosi suuren osan Vaunukankaan koulusta. Palo sai alkunsa, kun kaksi 12-vuotiasta tyttöä pudottivat ilotulitteen koulun seinustalla olevaan paperinkeräysastiaan. Tulipalo aiheutti 666 000 euron vahingot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut