Joukkoaltistuminen koronalle koulussa Tuusulassa – 40 henkilöä karanteeniin

Kirkonkylän koulu sijaitsee osoitteessa Tuusulantie 131. Anton Soinne

Tuusulassa Kirkonkylän koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle, tiedottaa Keusote.

Koululla on ollut tartuttavuusaikana 16.11. koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Koulussa altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö kertoo olevansa henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 40 henkilöä.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen.

Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta numerosta 019 226 0099 kello 8–20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla koronahoitopuhelimeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut