Valtuustoaloitteessa ehdotus – koulukiusaamiseen puuttuva K-0 -malli myös Keravalle

Koulukiusaamisen ehkäisemisestä on tehty valtuustoaloite Keravalla. Kaupunginvaltuutettu Jouni Tirkkonen (ps.) ja muut allekirjoittaneet ehdottavat, että kaupunki selvittäisi, voisiko K-0 -toimintamallia toteuttaa Keravalla.

K-0 on Aseman Lapset ry:n kehittämä kiusaamiseen puuttuva malli ja aloitteen mukaan se kehittää tehokkaampaa puuttumista kiusaamistilanteisiin.

Kouluihin tuodaan nykyistä enemmän esimerkiksi nuorisotyön, perhetyön ja sovittelun osaamista.

– Ulkopuolisesta toimijasta on usein suuri hyöty, etenkin jos vanhemmat ja koulun ammattilaiset eivät ole löytäneet yhteistä näkemystä tai keskinäinen luottamus on heikko, sanotaan aloitteessa.

Sen mukaan K-0 -malli ei korvaa koulujen jo käytössä olevia kiusaamisen vastaisia menetelmiä, vaan tukee ja vahvistaa niitä. Usein käytettyjä työtapoja on muun muassa sovittelu, perhe- ja yksilötyö, koko luokan yhteiset palaverit, vanhempainillat ja tarvittaessa yhteistyö poliisiviranomaisen kanssa.

Vuosien 2017–2019 aikana K-0-toimintaa on toteutettu Helsingissä, Lohjalla ja Järvenpäässä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut