Kärsimystä ja verisiä vaatteita – Mäntsälän Mustanmäen nujakan uhri sai hovissa jatkokäsittelyluvan

Tanja-Elina Niemi

Joulukuun lopussa 2018 Mäntsälässä tapahtunutta kolmen miehen riitatilannetta on käsitelty Helsingin hovioikeudessa.

Pahoinpitelyssä vammoja saaneen vaatimukset kärsimyksestä sekä verisestä ulkotakista, paidasta ja housuista ei edennyt, koska vastavalitus on mahdollinen vain alkuperäisen valituksen tehnyttä asianosaista kohtaan. Hovi kuitenkin myönsi hänelle jatkokäsittelyluvan toista tekijää kohtaan.

Vaatimus oli kahdelta tekijältä yhteisvastuullisesti 1600 euroa korkoineen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa pahoinpitely käsiteltiin elokuussa. Vuonna 1977 syntynyt mies sai kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Hänen koeaikansa päättyy 31.8.2022.

Toinen tekijä, vuonna 1975 syntynyt mies sai käräjillä vankeutta yhden vuoden. Hänen tuomiossaan painoi aiempi tuomio vapaudenriistosta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä, josta hänelle oli määrätty seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta.

Pahoinpitelyyn johti sanaharkka kioskin terassilla. Vammoja saanut kaatui maahan ja häntä lyötiin nyrkillä kasvoihin ja päähän.

Toinen mies on jatkanut pahoinpitelyä potkaisemalla uhria päähän ja kahdesti kylkeen. Uhri on saanut muun muassa ruhjeita, verenvuotoa korvakäytävään ja kylkiluunmurtuman.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut