Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Juuri kun kaikki oli hyvin, tuli tuhosi Emma Ala-Lantelan lihakanien kasvatustoiminnan

– Kanilassa kaikki menee nyt hyvin, Emma Ala-Lantela, sanoi miehelleen toukokuisena iltana viime keväänä.

Seuraavana päivänä tilan kanilaksi muutettu ulkorakennus ja sen sisällä olleet 300 lihakania paloivat savuna ilmaan. Keskellä päivää syttyneessä tulipalossa tuhoutui kaikki, eläinten lisäksi myös lihakanien kasvattajan unelmat.

Lihakanien kasvatuksessa oli Ala-Lantelan mukaan vaikeinta kielteinen palaute. Moni mieltää kanit niin vahvasti lemmikeiksi, että Ala-Lantela sai vihaviestejä.

Uutissuomalaisen debatissa eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila toivovat keskustelukulttuurin paranevan, jotta demokratia elää ja voi hyvin. Ylellä ja Erätauko-säätiöllä on käynnistetty viisivuotinen Hyvin sanottu -kampanja.

Pyhiinvaelluksia tehdään vielä nykyisinkin, mutta korona-aikana Santiago de Compostelaan on vaikea lähteä. Yhä useampi tekee pyhiinvaelluksen kotimaassa.

– Ihmiset lähtevät matkaan eri syistä. Liikunta, kaipuu luontoon, hyvinvointi ja kulttuurihistoria ovat mahdollisia syitä. Matkan aikana voi tapahtua jotain ja voi saada oivalluksia elämästä, sanoo Turun kaupungin ja evankelisluterilaisen kirkon pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho.

Hän johtaa hanketta, jonka tavoitteena on avata Turkuun Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus.

– Jo nyt meillä on passi ja kartta kahdelle Aurajokilaaksossa kulkevalle reitille, jotka löytyvät myös verkossa toimivan reittipalvelu Citynomadin sivulta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!