Kortti ilahduttaa ikäihmistä jouluna

Kampanja: Tee joulukortti tuntemattomalle. Joulupostia ikäihmisille on kerätty jo vuosia, ja tänä vuonna keräys toimii yli sadassa kunnassa.

Ikäihmisiä ilahduttavaa joulupostia kirjoitetaan jo kahdeksatta kertaa järjestettävässä kampanjassa. Setlementti Louhela
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12. yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla. Keski-Uudenmaan kunnat ovat mukana.

Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Järvenpäässä joulukortteja kerätään kotipalvelun ja hoivakotien asiakkaille.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa.

Osallistua voi tekemällä joulukortin ja

toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.

Järvenpäässä kortteja voi tehdä myös joulukorttipajoissa. Joulukorttipajoja järjestetään Myllytien Toimintakeskuksessa 26.11. klo 9.30-12.30 ja 3.12. klo 9.30-12.30 tai tiistaista torstaihin klo 9.00-14.00 aina 11.12 asti.

Järvenpäässä yhteistyökumppanina on Setlementti Louhela.

– On ilo olla mukana osana näin laajaa, ikäihmisille iloa tuovaa kampanjaa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, vapaaehtoistyön koordinaattori Tiina Herttuainen sanoo. Keräyspisteet, joihin kortteja voi toimittaa, ovat kirjasto, Jampan aluetupa, Myllytien toimintakeskus, Rinkulan olohuone ja Taitaville.

Tuusulassa keräyspisteet ovat Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken kirjastot sekä Riihikodon palvelukeskus.

Keravalla keräyspisteenä

toimii kirjasto.

Kortteja voi myös postittaa kirjekuoressa kampanjan järjestäjille. Osoitteet eri paikkakunnilla ovat nettisivulla www.siskotjasimot.fi/joulupostia/

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut