Myös Kerava linjasi maanantaina: kasvomaskit käyttöön yläkouluilla

Tanja-Elina Niemi

Keravan kaupunki on nyt samoilla linjoilla kuin muutkin Keusote-kunnat maskin käytöstä yläkouluilla.

Keravan linjaus tuli koteihin tiedoksi vasta maanantaina Wilma-viestin välityksellä.

Perusopetusjohtaja Terhi Nissisen allekirjoittamassa viestissä kerrotaan, että Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä on suositellut käyttöönotettavaksi uusia rajoituksia ja suosituksia koko Uudellamaalla ja että Keravan valmiusjohtoryhmä on maanantaina 23.11. päättänyt, että kyseiset suositukset ovat voimassa Keravan perusopetuksen 7–9 -luokkien oppilaiden osalta.

KERAVAN ohjeet ovat, että yhtenäiskoulujen 7–9 luokka-asteiden oppilaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia koko koulupäivän ajan ja koulukuljetuksissa.

Koko perusopetuksen henkilökunnan (vuosiluokat 1–10) suositellaan edelleen käyttävän kasvomaskia.

Jatkossa myös varhaiskasvatuksen henkilöstön suositellaan käyttävän kasvomaskia työpäivän aikana.

7–9 luokkien oppilaat saavat kasvomaskit käyttöön kouluilta, joissa oppilaat myös opastetaan kasvomaskin käyttöön liittyviin toimintatapoihin. Halutessaan oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja.

Myös aiemmat hygieniaturvallisuusohjeistukset ovat voimassa.

– Tavoitteenamme on saada epidemian leviäminen hallintaan ennen joulua. Toivomme, että jokaisessa perheessä keskustelette nuorenne kanssa vastuullisesta itsensä ja muiden suojaamisesta tässä tilanteessa, sanotaan Terhi Nissisen lähettämässä viestissä.

SIIHEN, miksi linjaus tuli Keravalta vasta nyt Nissinen vastaa, että kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koolle kutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu päivittäin:

– Tämä valmiusjohtoryhmä teki tästä päätöksen tämän aamun 23.11. kokouksessaan. Yleisesti tämä noudattaa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän viime viikon linjauksia, sanoo Nissinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut