Onko tämä enää turvallista? 12 työvuorossa olevaa poliisia lounasti yhtä aikaa keravalaisravintolassa: "Saattaa ulospäin näyttää erikoiselta"

Salpaparkin pihalla oli yhtäaikaisesti viisi poliisiautoa perjantaina. Kuvaan mahtui niistä neljä. Oskari Lehto
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravalla on jo useampia vuosia toivottu poliisiaseman palauttamista kaupunkiin. Sellaista ei ole näköpiirissä, mutta jonkinlainen epävirallinen poliisiasema Keravalla näyttää sittenkin toimivan.

Ali-Keravalla sijaitseva lounasravintola Salpaparkki on nimittäin poliisin suuressa suosiossa. Viime perjantaina ravintolan tiloissa lounasti samanaikaisesti peräti 12 poliisiasuista henkilöä.

Ravintolan parkkialueella oli pysäköitynä viisi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tunnuksilla olevaa pakettimallista poliisiautoa. Salpaparkkia voikin hyvällä syyllä sanoa Keravan turvallisimmaksi ravintolaksi.

Mistä on oikein kysymys, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela?

– Ilmeisesti kyseessä on Autosalpa-liikkeen tiloissa oleva lounasruokala? Ruoka lienee hyväksi todettua, koska partiot siellä lounaalla usein asioivat. Uskoisin, että kaikki ovat olleet niin sanotusti samasta kuplasta näin korona-aikana, mutta tokihan tuo saattaa ulospäin erikoiselta näyttää.

Millaisia ohjeita poliiseille on annettu ruokailua varten?

– Meillä on laitoksessa useampia sopimusravintoloita, joita työntekijät käyttävät aktiivisesti. Poliisit voivat melko itsenäisesti valita, missä ja milloin syövät, mutta viime kädessä työvuoron kenttäjohtaja päättää tauotuksista, eikä omalta vastuualueelta tietenkään kovin kauas suunnata syömään.

– Täytyy mainita partioille yleisellä tasolla, että huomioivat tauoilla myös sen, miltä asiat näyttävät.

Voiko tämä olla jopa turvallisuusriski koko poliisilaitoksen alueen kannalta, jos iso osa poliiseista ruokailee samanaikaisesti Keravalla, Jussi Huhtela?

– Partiot liikkuvat joustavasti hälytystehtävien mukaan alueellamme. Hälytystehtävien ulkopuolisena aikana pyrimme panostamaan muun muassa liikenteen valvontaan sekä aktiiviseen jalkautumiseen erikseen määritellyissä kohteissa. Nämä ovat tietysti usein kaupunkien keskustoja, esimerkiksi Puuvalonaukio Keravalla.

– Korona-aikana meidän resurssit kentällä ovat olleet aivan erinomaiset. Montaakaan sairastumistapausta ei ole ilmennyt. Toivottavasti jatketaan samaa rataa myös koronan jälkeisenä aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut