Näköislehdessä tänään: Ekonomisti väläyttää eläkeindeksin leikkausta – "Nuorille ikäpolville on tulossa kohtuuton taakka"

LähiTapiolan ekonomisti Hannu Nummiaro sanoo, että Suomessa pitää aloittaa keskustelu eläkeuudistuksesta. Nummiaron mukaan nykyinen eläkelupaus on liian antelias, sillä työikäinen väestö vähenee selvästi tulevina vuosikymmeninä.

Nummiaro sanoo, että nuorille ikäpolville on tulossa kohtuuton taakka, jos syntyvyys ei nouse tai jos eläkkeiden tasoon ei kosketa.

Ihminen voi oppia ymmärtämään paremmin kotiplaneettaansa geologian avulla. Tiede-sivuilla kerromme myös, miten tieteenalan tuntemus voi myös tuottaa luonnossa liikkujalle elämyksiä ja oivalluksia.

– Voi oppia hahmottamaan, liittyvätkö maiseman piirteet kallioperän vai maaperän muotoihin ja mitkä geologiset tapahtumat ovat muotojen takana, sanoo Helsingin yliopiston geologi Elina Lehtonen.

Toisinaan geologian tietämys voi myös johtaa aarteiden jäljille: esimerkiksi Suomen kallioperän kultarikastumat löytyvät usein kallion rikkonaisuusvyöhykkeiden ja kvartsijuonten läheltä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut