Toimittajalta: Ei sitä tiedä, jos ei kokeile

Ei voi tietää, mikä on hyvää, jos ei maista.

Näin sanoi hyvä ystäväni, jolla on koira ja kolme kissaa. Puhe oli siitä, mitä koiramme maistelevat.

Meilläkin siis on koira, ja on perheessä ollut kissakin. Tiedän siis jotakin siitä, millaisia asioita lellikkieläimet saattavat maistella. Kissa söi lähinnä ihmisten ruokia, jos pääsi maistelemaan. Ennen pitkää opimme huolehtimaan siitä, ettei päässyt. Kovin usein.

Koirat rakastavat pureskelemista. Kun kerran on hampaat, niitä pitää käyttää. Puruluu on ihmisen salakavala juoni, jolla yritetään houkutella koiran mielenkiinto pois kaikesta kiinnostavasta purtavasta. Purtavaa on maailma täynnä, ainakin koiran mielestä.

Pennun mielestä herkkujen herkku olivat isännän tohvelit. Tassuttelin siis aika pitkään repaleisilla ”Reiskoilla”.

Onneksi koirat kasvaessaan saattavat myös aikuistua, ja aikuistuminen tekee niistä yhtä tylsiä kuin meistä ihmisistä. Pentuajan herkut kuten pöydänjalat ja sohvat eivät enää maistu.

Me ihmisetkin olemme oppineet yhtä ja toista. Esimerkiksi: koira on musta, siitä siis irtoaa mustia karvoja. Lattiamato olkoon siis myös musta. Seuraava sohvammekin on tummanharmaa tai musta. Kas näin kehittyy sisustusmaku.

En oikeasti olekaan koskaan ymmärtänyt niitä hohtavan valkoisia koteja, joita sisustuslehdet ovat pullollaan. Ei niissä ainakaan koiria asu. Eikä kissoja. Eikä lapsia. Tuskin miehiäkään.

Tulkaa siis luottamuksella kysymään sisustusneuvoja. Minä neuvon kyllä. Värivalinnat käsiteltiinkin jo. Materiaaleista sanoisin, että kaikki kankaat olkoot hyvin kestäviä ja pestäviä. Kukkia voi kotona olla, jos ne ovat hyviä ja myrkyttömiä tai sitten hyvin korkealla. Korkealle sijoittamisesta ei tosin ole apua, jos lellikkieläin on kissa. Ne pääsevät sinne, mihin haluavat mennä. Kokemusta on. Mutta ei nyt siitä sen enempää tällä kertaa.

Jan Pippingsköld Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon tuottaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut