Rajut tiukennukset kolmeksi viikoksi – Tuusula, Järvenpää ja Kerava valmistautuvat sulkemaan tilojaan lauantaista lähtien

Kirjastoautonkuljettaja-virkailija Otto Koski ja kirjastonhoitaja Heli Häkli palvelivat Kirre-kirjastoautossa torstaina. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Koronavirusepidemia on edelleen kiihtymässä ja koronasuosituksia ja rajoituksia tiukennetaan Keusoten alueella.

Keusote tiedotti torstaina, että rajoituksia pitää kohdentaa laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

Tiukemmilla suosituksilla ja rajoituksilla pyritään estämään leviämisvaiheeseen ajautuminen.

Keusote-kuntiin kuuluvat Järvenpää ja Tuusula kertovat perjantaina lisää siitä, mihin palveluihin tulee muutoksia.

Tuusula viestitti torstaina, että kunnan rajoitukset ja suositukset tulevat noudattelemaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän, sosiaali- ja terveysministeriön sekä aluehallintoviraston linjauksia.

Keusote-kuntiin kuulumaton Keravakin on valmistautunut uusiin rajoituksiin. Keravan valmiusjohtoryhmä oli koolla torstaina tekemässä linjauksia.

Sote-palveluissa suosittelemme ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä.

Moni paikka sulkeutuu lauantaista 28.11. alkaen ja on kiinni aina 18.12. saakka.

Näitä ovat Tuusulan kunnan kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat, kirjastojen tilat siten, että varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen itsepalveluna on sallittua. Myös yleisötietokoneen käyttö on kirjastoissa mahdollista.

Tuusulan opistossa on siirrytty jo etäopetukseen siltä osin, kun se on ollut mahdollista. Alle 20-vuotiaille suunnatuista kursseista kerrotaan tarkemmin suositusten ja rajoitusten täsmentyessä.

Lauantaista lähtien ovat kiinni Tuusulan museot, uimahalli, nuorisotilat ja yhteisötilat.

Tuusulan lakisääteiset palvelut – esimerkiksi Ohjaamo, maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut sekä holhoustoimen edunvalvonta – toimivat.

Kirre-kirjastoauton valotkin sitten sammuvat lauantaina uusien koronarajoitusten vuoksi. Tuusulan kirjastojen tilat suljetaan pääosin 28.11.–18.12. väliseksi ajaksi. Myöskään Kirre ei kulje tuona aikana. Auto starttaa joulutauon jälkeen vasta 7.1. Kirre kuvattiin torstaina saapumassa kierroksellaan liikuntapäiväkoti Huiskeeseen. Sauvo Jylhä

TuusInfon asiakaspalvelu pysyy auki, mutta aukioloaikoja supistetaan. Uudet aukioloajat ovat maanantaista torstaihin kello 8–15, ja perjantaisin kello 8–12. TuusInfossa jaetaan myös maskeja haavoittuvimmassa asemassa oleville.

Rakennusvalvontaan ja ympäristökeskukseen pitää sopia käynti etukäteen. Sitä on edellytetty jo aiemminkin.

Keusote suosittaa nyt vahvasti, että kunnat sulkevat määräysvallassaan olevat julkiset tilat kokonaan 26.11.–18.12.

Lisäksi lähiliikuntapaikat, kuten tekonurmet ja tekojäät suositellaan suljettavaksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut