Järvenpäässä voimaan massiivisia koronatoimia – museot, kirjasto ja liikuntapaikat menevät kiinni, syksyn yo-juhlat järjestetään etänä

Kirjasto hiljenee lauantaina. Sulun aikana kirjaston aineistoja voi palauttaa itsepalveluna ja noutaa varauksia omatoimitilassa. Anton Soinne

Jouko Tuomas-Kettunen

Koronaepidemian kiihtyminen vaikuttaa laajalla säteellä Järvenpäässä tämän viikon lauantaista ( 28.11.) lähtien.

Kaupunki kertoi torstai-iltana tiedotteessaan, että se sulkee Järvenpää-talon, museot, kirjaston sekä sisä- ja ulkoliikuntapaikat.

Myös tekonurmet ja -jäät ovat pois käytöstä. Rantapuiston kenttää ei jäädytetä toistaiseksi.

Sulun aikana kirjaston aineistoja voi palauttaa itsepalveluna ja noutaa varauksia omatoimitilassa.

Kaupunki kertoo palvelujen rajoituksista ja kestosta tarkemmin perjantaina, kun aluehallintovirastolta tulevan määräyksen yksityiskohdat on tarkistettu.

Kaupunki kertoo tarkemmin myös mahdollisista rajoituksista koskien alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa, kun pääkaupunkiseudun linjaukset asiassa ovat selvillä.

Linjauksella on vaikutusta sulkujen toteutustapaan.

– Järvenpään lukiossa siirrytään maanantaista 30.11. alkaen pääsääntöisesti etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti. Syksyn yo-juhlat järjestetään etänä, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi koronatartunnan välttämiseksi kaupungin työntekijät eivät osallistu läsnäolotilaisuuksiin virkatehtävissä kuin aivan poikkeuksellisen painavasta syystä.

Koronaepidemia on kiihtymässä Uudellamaalla. Kaupunki tekee sulkutoimet epidemian leviämisen hidastamiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut