Joulupukki tarvitsee apulaisia Hyrylässä

Joulu: Lions-klubin joulupakettikeräys täydentyi tänä vuonna mahdollisuudella lahjoittaa perheille ruokalahjakortteja. Lahjakeräys on jo perinne.

Joulupukin aluna-keräys on käynnissä, ja tänä vuonna pakettien lisäksi voi lahjoittaa ruokalahjakortteja. Anton Soinne
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Tuusula

Lions-klubi LC Tuusula/Hyrylä kerää taas joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Meneillään on peräti kuudestoista keräysvuosi.

Tänä vuonna kerätään ensimmäistä kertaa myös ruokalahjakortteja perheille.

Apu menee perille kunnan sosiaalitoimen kautta.

– Hyrylän S-marketissa on taas joulukuusi, jossa on laput, ja niissä lahjan saajan ikä; siniset laput pojille ja punaiset laput tytöille. Sieltä voi hakea lapun ja tuoda sitten lahjan ja ikälapun meille, kun olemme siellä päivystämässä, Lionsien presidentti Raija Ruusu kertoo.

Joulupukin apuna -keräyksen lahjapaketin ja valitun ikälapun voi tuoda la 28.11. klo 12–16, su 29.11. klo 12–16, pe 4.12. klo 14–18, la 5.12. klo 12–16, ma 7.12. klo 14–18.

– Päivystämässä on yhteensä kymmenkunta klubin jäsentä.

– Tänä vuonna, kun koronan takia on perheissä työttömyyttä, keräämme ensimmäistä kertaa myös ruokalahjakortteja. Myös ne jaetaan sosiaalitoimen kautta.

– Lahjakortit voivat olla pienempiä tai suurempia, kunnan työntekijät jakavat ne eri kokoisille perheille ja tarvittaessa voivat yhdistellä kortteja. Ruokalahjakortin voi tuoda meille, kun olemme päivystämässä.

Klubi antaa oman panoksensa lahjakorttitalkoisiin. Se lahjoittaa jouluruokaa perheille yhteensä tuhannella eurolla.

Joulupaketteja lapsille kertyi viime vuonna noin 500.

Raija Ruusu arvioi, että tänä vuonna avun tarve perheissä on viimevuotista suurempi. Myös ajatus ruokalahjasta on saanut hyvän vastaanoton.

Keräyksen toteuttaa tuusulalainen Lions-klubi LC Tuusula/Hyrylä. Jäseniä siinä on runsaat 20.

Lions-klubit kuuluvat Lions Clubs Internationaliin. Se on palvelujärjestö, jossa on yhteensä yli 1,4 miljoonaa jäsentä eri maissa..

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut