Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalla kauneushoitolaa pyörittävä Katja Said teki oman ihonhoitosarjan – "En minä mikään kemisti ole, mutta minulla on kotona oma laboratorio"

Kauneus: Katja Said hoitaa asiakkaitaan omalla ihonhoitosarjalla

Kosmetologi Katja Saidilla on motto, joka kuuluu näin: lempeää ja parasta.

Motto koskee ihonhoitoa, sillä Said ei usko aggressiivisiin tai iholle traumaa tuottaviin hoitomuotoihin.

Hän haluaa tehdä asiakkailleen hoitoja tuotteilla, joiden kaikki ainesosat hän on itse valinnut.

Se onnistuu vain, jos tekee tuotteet itse. Niinpä Said ryhtyi tuumasta toimeen ja loi oman Nature’s Neighbour -ihonhoitosarjan

Oma ihonhoitosarja on Saidin käsialaa alusta loppuun.

– En minä mikään kemisti ole, mutta minulla on kotona oma laboratorio. Olen myös hirvittävän nälkäinen tiedolle, Said kertoo hymyillen.

Pitäkää itsestänne huolta. Meillä on vain tämä yksi iho ja yksi keho.

Saidin luonnonkosmetiikkasarja on monen vuoden kehittelyn tulos.

Pääpaino tuotteissa on erilaisissa kylmäpuristetuissa öljyissä, joita Said on käyttänyt kasvohoidossa jo vuosikausia.

Hän toteaa omaa sarjaa luodessaan valinneensa käyttökokemuksen perusteella öljyistä parhaat. Niitä hänelle toimittaa kymmenen tarkasti valittua tavarantoimittajaa.

– Voisi sanoa, että olen kuorinut kerman päältä. Vain vesipohjaiset tuotteet on turvallisuuden takaamiseksi säilötty, mutta kaikki niiden säilöntäaineet on luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä, Said painottaa.

Omassa laboratoriossaan Katja Said kehittää, testaa ja valmistaa kaikki sarjansa tuotteet.

Hän testaa jokaisen tuotteen ensin itse. Sen jälkeen tuotteita testaavat Saidin asiakkaat. Hyvin harvoin käy enää niin, että tuote olisi jollakin tavalla sopimaton.

– Vuosien aikana minulle on kertynyt sellainen ydinosaaminen, että osaan arvioida, mitkä aineet toimivat.

Saidille tärkeintä on se, että tuotteet ovat tehokkaita, mutta myös turvallisia iholle.

Ihmisten kiinnostus ekologiseen kosmetiikkaan kasvaa koko ajan, ja turvallisuus on usein suurimpia syitä sille, että asiakkaat valitsevat luomukosmetiikan.

– Itselleni on henkilökohtaisesti tärkeää sekin, että en käytä tuotteissani lainkaan palmuöljyä tai mitään sen johdannaisia. Palmuöljy itsessään ei ole pahaa, mutta sen tuotannon seuraukset luonnolle ovat järkyttävät.

Saidin kehittämiä tuotteita ei löydä markettien hyllyiltä, ei nyt eikä myöhemmin.

Käyttö vaatii ammattitaitoa ja ihon tarkempaa tuntemista. Said on alkanut valmistaa tuotteita ammattikäyttöön myös muille kosmetologeille.

– Tuotteeni sopivat kaikille ihotyypeille, ja ammattilainen tietää, miten niitä näille erilaisille ihotyypeille käytetään.

Tällä hetkellä sarjasta löytyy puhdistusöljy, vihreä tee -kasvovesi, vihreätee geelimäinen kosteuttaja, suojaava päiväöljy ja uudistava yöseerumi.

Uusia kasvojen hoitotuotteita on tulossa vielä vuoden lopulla. Sarjan päätuotteissa ei käytetä eteerisiä öljyjä, joten ne sopivat myös tuoksuyliherkkyydestä kärsiville.

– Se tarkoittaa, että jos tuote on valmistettu vaikkapa makadamiaöljystä, niin se tuoksuu juuri sille.

Nyt vaikeana korona-aikana Said haluaa lähettää terveisiä kaikille. Hän toivoo, että ihmiset ovat lempeitä itselleen.

– Pitäkää itsestänne huolta. Meillä on vain tämä yksi iho ja yksi keho. Rakastakaa niitä ja pitäkää koneistosta huolta. Ei 50-vuotiaan tietenkään tarvitse näyttää kaksikymppiseltä, mutta itsestä huolehtiminen vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin, hän muistuttaa.