Kaikki organisoitu harrastustoiminta loppuu sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona – Järvenpää, Kerava ja Tuusula noudattavat samoja linjauksia

Tuusulan uimahallin ovessa ei vielä perjantaina näkynyt lappua siitä, että ovet pysyvät suljettuna kolme viikkoa lauantaista lähtien. Anton Soinne

Tanja-Elina Niemi

Koronarajoituksia pohdittiin tiiviisti Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa perjantaina.

Iso osa rajoituksista oli selvillä jo torstaina, kuten se, että kirjastoja ja uimahalleja oltiin sulkemassa lauantaista lähtien.

Rajoitukset tarkentuivat siten, että kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa – myös taiteen perusopetus – ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä.

Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.

Keusote suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi perjantaina Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Toimenpiteillä pyritään estämään koronatartuntoja. Hus-Uusimaa -alueellinen koordinaatioryhmä totesi keskiviikkona, että koko Uusimaa on leviämisvaiheessa ja esitti lisärajoituksia ja -suosituksia.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä siirtyy etäopetukseen maanantaista lähtien ainakin joululomaan saakka. Välttämätöntä etäopetusta voidaan jatkaa. Lähiopetus päättyy myös Järvenpään Opistossa ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. 

TIETOLAATIKOSSA on poimintoja kuntien sulkutoimenpiteistä ja rajoituksista ja siitä mitä tiloja suljetaan.

Lisätietoa koronarajoituksista löytyy Järvenpään, Keravan ja Tuusulan verkkosivuilta, jonne tietoja myös päivitetään.

Koronarajoituksia 26.11.–18.12.

Järvenpää

28.11.–18.12 suljetaan:

Järvenpää-talo (maskien jako jatkuu virka-aikana).

Museot.

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat.

Tekonurmet ja -jäät (Rantapuiston kenttää ei jäädytetä toistaiseksi).

Kirjasto palvelee rajoitetusti 28.11.–18.12. Asiakkaiden käytössä on rajattu omatoimialue, muut kirjastotilat on suljettu. Aineiston palauttaminen ja varausten nouto on mahdollista. Asiakaspalvelu tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu (09) 2719 2536 päivystää ma–la klo 9 lähtien sulkemisaikaan asti. Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi. Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan. Kirjaston ovet ovat avoinna ma–to klo 9–20, pe klo 9–18 ja la klo 9–15. Aamuisin klo 6–9 pääsee sisään kirjautumalla.

Lukio on etäopetuksessa maanantaista alkaen syyslukukauden loppuun asti. Syksyn yo-juhlat järjestetään etänä.

Kaupungin työntekijät eivät osallistu läsnäolotilaisuuksiin virkatehtävissä kuin aivan poikkeuksellisen painavasta syystä.

Kerava

28.11.–18.12. suljetaan:

Uimahalli sekä kuntosalit.

Jäähalli.

Budo-Sali, City-voimailusali ja nyrkkeilysali.

Koulujen liikuntatilat suljetaan yksityisiltä käyttäjiltä.

Keinukallion juoksuportaat.

Ensilumenlatua ei avata Keinukallioon.

Kaupungin sisätilojen tilavaraukset perutaan yksityisiltä käyttäjiltä. Peruutus koskee kaikkia kaupungin hallinnoimia tiloja. Peruuntuneista vuoroista ei laskuteta.

Kaikki yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. 20- ja alle 20-vuotiaiden liikuntaharrastustoiminta ulkoliikuntapaikoilla jatkuu aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja ja otteluita ei järjestetä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta tulee keskeyttää.

20-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa tulee keskeyttää.

Lukio siirtyy etäopetukseen 2.12. alkaen. Joulu- ja ylioppilasjuhlat toteutetaan omien luokkien kesken. Huoltajat eivät voi osallistua juhliin.

Nuorisotilatoiminta keskeytetään. Elzu ja Tunnelin nuorisotilat sekä liikkuva nuorisotila Kerbiili eivät ole avoinna.

Jalkautuva nuorisotyö jatkaa toimintaansa. Myös kaikki nuorisotyön digitaalisen kanavat ovat käytössä.

Kirjasto palvelee rajoitetusti ja Taide- ja museokeskus Sinkka on kiinni. Kirjastosta voi noutaa varattua aineistoa sekä palauttaa lainat itsepalveluna aukioloaikojen mukaisesti ma–to 8–20, pe 8–18, la 9–17). Kirjojen noutoon ja palautukseen varatussa tilassa on mahdollisuus käyttää tietokonetta ja tulostinta aikarajoituksen mukaisesti. Päiväkoti- ja kouluryhmät voivat käyttää kirjastoa, museota ja jäähallia osana opetusta. Käynnit on varattava etukäteen.

Lähikontaktit tulee rajoittaa saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille. Muita yksityisiä tapaamisia tai perhekokoontumisia ei suositella järjestettäväksi. Hautajaisiin tai muistotilaisuuksiin osallistuminen suositellaan rajattavaksi vain hyvin suppeaan lähiomaisten joukkoon.

Tuusula

28.11.–18.12 suljetaan:

Museot.

Uimahalli.

Nuorisotilat (nuorisotilatoiminta siirtyy verkkoon).

Yhteisötilat.

Kunnan kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat.

Kirjastojen tilat (varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen itsepalveluna on sallittua. Myös yleisötietokoneen käyttö on mahdollista).

Kirjastoauto ei kulje (joululoman vuoksi auto starttaa seuraavan kerran vasta 7.1.).

Tuusulan opisto on etäopetuksessa siltä osin, kun se on ollut mahdollista. Alle 20-vuotiaille suunnattujen kurssien osalta viestitään tarkemmin suositusten ja rajoitusten täsmentyessä.

Lakisääteiset palvelut, kuten Ohjaamo, maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut sekä holhoustoimen edunvalvonta, toimivat, mutta mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai verkkopalveluna.

TuusInfo pysyy auki supistetusti. Uudet aukioloajat ovat ma–to 8–15, pe 8–12. Maskien jako haavoittuvimmassa asemassa oleville jatkuu sekä TuusInfossa että kirjastoissa.

Lukio on etäopetuksessa 2.12. alkaen joululomaan asti.

Kunta ei järjestä mitään tilaisuuksia sisä- tai ulkotiloissa, eikä henkilöstö osallistu muiden toimijoiden tilaisuuksiin kuin etäyhteydellä.

Rakennusvalvontaan ja ympäristökeskukseen pitää sopia käynti ennalta.

Keusoten sosiaali- ja terveyspalveluiden odotustilojen käyttöä rajoitetaan 26.11. . Sote-palveluissa suositellaan ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä. Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, Keusote suosittelee paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut