Poliisin tuoreet kuulumiset: keikkamäärä hienoisessa laskussa – metelitehtävät kuitenkin lisääntyneet

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen viikon tapahtumista esille nousivat tulipalot, asetarkastusten siirtyminen ajanvarauksen piiriin ja katuryöstöt.

Nurmijärvellä tapahtui viikonloppuna, sunnuntain 29.11. vastaisena yönä, kolme tulipaloa, joita kaikkia epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Ensimmäinen palo tapahtui hieman ennen kello neljää aamuyöllä Nurmijärvellä Aleksis Kiventiellä, missä Nurmijärven seurakunnan siunauskappeli oli yritetty sytyttää tuleen. Toinen palo tapahtui hieman myöhemmin noin kello 4.30 Nurmijärven kirkonkylällä, missä pihalla sijaitseva varastorakennus oli sytytetty palamaan ja se paloi kokonaan. Samoihin aikoihin oli sytytetty vielä Heikkarinkujalla erillinen roska-astia.

Pelastuslaitos sai kaikki palot haltuun ja sammutettua, ennen kuin ne ehtivät levitä laajemmalle.

Kaikki tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä tuhotyö.

Keravalla lokakuussa tapahtuneeseen tapon yritykseen epäilty vangittu. Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tukittavana Keravalla 17.10.2020 aamulla tapahtunut tapaus, jossa miestä oli ammuttu haulikolla reiteen. Tapausta on tutkittu tapon yrityksenä, ampuma-aserikoksena sekä pahoinpitelynä.

Yksi epäilty on nyt otettu kiinni ja hänet on vangittu Länsi-Suomen käräjäoikeudessa 29.11. syytä epäillä -kynnyksellä.

Törkeitä varkauksia kirjattiin kuluneelta viikolta kaksi. Vantaan Kaivokselassa sijaitsevalta varastolta anastettiin 17 talvirengasyhdistelmää. Anastetun omaisuuden arvo kohoaa yli kymmenen tuhannen euron.

Tuusulassa Ristikiven alueelta anastettiin peräkärry, jonka kyydissä oli kaivinkone. Myös tässä tapauksessa anastetun omaisuuden arvo on suuri. Poliisi tutkii tapauksia.

Poliisin tehtävien kokonaismäärä laski edellisviikkoihin verrattuna. Laskua oli sekä hätäkeskuksen poliisille välittämien että poliisin oma-aloitteisten tehtävien osalta. Sen sijaan häiritsevään meteliin liittyvien kotihälytystehtävien määrässä oli havaittavissa nousua.

– Metelitehtävien osuus on lähes puolet kotihälytystehtävistä. Tehtävät painottuivat etenkin viikonlopulle ja osasyynä on varmasti se, että ravintolat sulkevat ovensa nyt rajoitusten takia aiemmin ja juhlinta jatkuu kotitiloissa, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Liikennesektori painotti viikonloppuna rattijuopumusvalvontaa muun muassa poliisilaitoksen reuna-alueille. Täsmäpuhallutuksista tuloksena oli vain yksi rattijuopumus. Liikennesektori tuki myös valvonta- ja hälytystoimintaa muun muassa valvomalla yleistä järjestystä ja turvallisuutta asutuskeskittymissä ja ravitsemusliikkeiden läheisyydessä.

– Myös kovia ylinopeuksia mitattiin. Kolme tapausta täytti vakavan piittaamattomuuden tunnusmerkistön ja yksi tapaus kirjattiin törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kertoo komisario Asko Sartanen.

Asetarkastuksia tehdään Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella joulukuun alusta alkaen ainoastaan ajanvarauksella. Tarkastuksia tehdään maanantaisin Vantaan pääpoliisiasemalla osoitteessa Rahtitie 1 A ja tiistaisin Porvoon poliisiasemalla osoitteessa Tulliportinkatu 1. Aika asetarkastukseen varataan poliisin nettisivujen kautta www.poliisi.fi.

Itä-Uudenmaan poliisi korostaa, että alueen asukkaiden ja sidosryhmien tulee ilmoittaa aktiivisesti havaitsemistaan rikoksista ja häiriöistä poliisille. Akuuteissa tapauksissa tulee ilmoittaa hätäkeskukseen soittamalla 112. Kiireettömissä tapauksissa kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisin nettisivuilla www.poliisi.fi tai paikan päällä lähimmällä poliisiasemalla.

Lisäksi poliisille voi lähettää vihjeitä mahdollisista rikoksista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut