Käsityöläiset pitävät puotia auki

Järvenpää: Vanhalla suksitehtaalla tehdään uutta ja annetaan uusi elämä vanhalle tavaralle entisöimällä ja tuunaamalla. Tarjolla on monenlaista jouluun ja kotiin.

Anne Talaja (vas.) ja Susanna Poukka Vanhalla suksitehtaalla Järvenpäässä. Käsityöläisten joulukauppa on auki myös sunnuntaisin, paitsi itsenäisyyspäivänä ovet ovat kiinni. Anton Soinne
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Vanha Suksitehdas Järvenpään Kinnarin alueella on jo pitkään ollut käsityöläisten tukikohta. Nyt siellä työskentelee melkein kymmenen taitajan joukko, jolla on taas joulun alla tarjolla monenlaista.

– Muina vuosina on pidetty joulunavaustapahtuma, mutta se on nyt peruutettu, Susanna Poukka kertoo.

Kun ei pidetä tapahtumaa, asiakkaat tulevat tasaisemmin eri aikoina. Koronaturvallisuudesta huolehditaan myös niin, että käsidesi on käytössä kassalla ja muuallakin, ja jos oma maski on unohtunut kotiin, kassalla on maskeja. Maskeja on myös myynnissä.

Joulun alla käsityöläisten putiikissa on myynnissä vaikka mitä:

– Paljon kierrätysmateriaaleista tehtyjä tavaroita, joulu- ja sisustustavaraa, kunnostettuja huonekaluja ja muuta. Paljon on uniikkeja esineitä, joita ei ole kuin se yksi kappale.

– Samalla tehdään koko ajan asiakastöitä, huonekalujen kunnostusta ja ompelutöitä.

Asiakkaat ovat löytyneet pitkään toimineen paikan.

– Jotkut ovat käyneet parikymmentä vuotta säännöllisesti, ja aina tulee uusia. Uudeltamaalta on paljon asiakkaita, mutta ihan ympäri Suomeakin tullaan, jos joku on matkalla täällä ja on kuullut paikasta.

Vanha Suksitehdas on nimensä mukaan entinen urheiluvälineiden valmistuspaikka. Suksien lisäksi on tehty pesäpallomailoja. Nyt ei suksia ole myynnissä, mutta talossa valmistuneita hiihtovälineitä on kyllä seinällä esillä. Suksitehdas toimi 1960-luvulla. Talossa on ollut myös kotelotehdas ja koristeveistämö.

Vanhan Suksitehtaan (Suksitehtaankatu 2, Järvenpää) aukioloajat 25.11.–22.12: ti ja pe 12–18, la 10–14. su 11–15 (paitsi itsenäisyyspäivä) sekä aina kun pajoilla työskennellään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut